Sokan már azt is tudni vélik, hogy milyen formában működik majd.

Az elmúlt hónapokban, hetekben több pletyka is érkezett az iPhone 15 Pro szériával kapcsolatban. Néhány dologban eltérnek, ám van egy olyan pont, amit minden leak megerősített. A 15 Pro lehet az első iPhone, amely némító kapcsoló nélkül érkezik, helyette egy „Action” gombot pakolnak a készülékre az Apple mérnökei.

Új vs. régi gomb

Ilyen gombbal jelenleg az Apple Watch Ultrán találkozhatunk a cég termékei közül. A magyar, hivatalos dokumentumban Oldalsó Gomb vagy Művelet Gomb nélkül illeti a cég, nagy eséllyel az iPhone esetében is valami hasonló névre készülhetünk fel. Jogos lehet a kérdés, hogy mire használhatjuk ezt a gombot, ha az Apple egy 15 éves hagyományt szakítana meg vele.

Több esetben is bevethetjük!

A szifon.com csapata a többször bizonyított @analyst941 nyomán összegyűjtötte, hogy mire is lehetne használni az új gombot:

  • Eszköz kikapcsolása: jelenleg a hangerőgomb + Oldalsó gombbal tehetjük ezt meg, a jövőben a Művelet + Oldalsó gomb kombináció lenne
  • Exponálás a Kamera alkalmazásban: a gomb nyomásérzékeny, így gyengéd lenyomás esetén a fókuszálásra ösztönözhetnénk a telefont, míg erős, hosszabb lenyomások esetén már kép/videókészítés módba kapcsolna
  • Az sem elképzelhetetlen, hogy testre szabható megoldásról beszélünk, így kis túlzással csak a képzelet szabhat határt

Az iPhone 15 / Pro bejelentésére szeptemberig várnunk kell, ám a nyári iOS 17 béták után több pletykát is megcáfolhatnak vagy épp megerősíthetnek az iOS fájljai.

Qi, PD, Magsafe és Type-C? – Mindent a ma használt kábel- és töltőszabványokról

 

×