Nem szokatlan, hogy egyre nagyobb a játékok erőforrásigénye, de a Cyan Worlds friss címe végképp hazaküldi az átlagos PC-konfigurációkat.

Kb. egy hónap és érkezik a Myst és a Riven játékokkal ismertté vált Cyan Worlds legújabb játéka, a Firmament, ami elindulni sem lesz hajlandó olyan gépeken, amelyekben nincs legalább 16 GB memória, igaz, sokkal inkább 32 GB-ot javasolnak hozzá – vette észre a gépigény infók között a PC Fórum.

Forrás: Cyan Worlds

Az oldal emlékeztet: abban semmi meglepő nincs, hogy az utóbbi pár évtizedben felgyorsult fejlődés egyre nagyobb gépigény formájában jelentkezik a végfelhasználók szintjén, de ami a Firmamenthez fog kelleni, az valószínűleg paradigmaváltó lesz. A 32 GB-os igény olyan lépcsőfok, aminek a ma forgalomban lévő gamer PC-k többsége nem felel meg, de azért van jó hírünk is:

a többi alkatrészt még jó eséllyel nem kell cserélni a játékok új generációjának előfutárához.

Videókártyából egy Nvidia GeForce GTX 1070-nel vagy AMD Radeon RX 5700XT-vel is megelégszik, processzorból sem kell Intel Core i5-7400-nál vagy AMD Ryzen 7 2700X-nél jobb, míg videómemóriából 8 GB biztosan, 12 GB viszont már untig elég neki. Mindezek és a továbbra is a hatalmas RAM-igény miatt meglepő, de a háttértárolón sem terpeszkedik majd túl nagy helyen, hiszen állítólag csak 20 GB-ra lesz szüksége.

Az összességében kissé túl masszív gépigényért cserébe elképesztően látványos játékot kapunk, szóval a kalandjátékok hívei nem fognak sajnálni némi plusz pénzt a memóriára, ha olyan grafikát élvezhetnek, mint amit a Firmament ígér.

 

A játék Kickstarter oldala szerint PC, Rift, Vive, Index, macOS, PS4/PS5/PSVR2 platformokra is elkészül a Firmament, aminek a megjelenését a Steamen 2023. május 18-ra ígérik.

Vannak / lesznek még idén izzasztó gépigények, rendesen:

Izzadjon az a PC! – Ezek lehetnek 2023 leggépigényesebb játékai

 

×