Kissé rossz hír lehet, hogy a PlayStation játékok árai egyes országokban megváltoztak, és bizony nem olcsóbbak lettek. Vajon miért történik mindez?

Van egy jó és egy rossz hírünk. A rossz, hogy nagyon úgy tűnik, egy-egy régióban igencsak elkezdte a Sony megemelni a PlayStation játékok árait. A jó hír, hogy egyelőre ez a változás nálunk (még) nem tapasztalható, legalábbis nem jelentős mértékben. Az viszont talán kissé aggodalomra adhat okot, hogy bizonyos játékok hirtelen sokkal drágábbak lettek egyes országokban, ám senki sem tudja pontosan, hogy miért.

A VGC szerint az áremelkedések új hullámát először a ResetEra oldalán tették közzé, ahol egy felhasználó észrevette, hogy a Steamen a Returnal és a Sackboy: A Big Adventure PC-s portjainak árai megemelkedtek. A Big Adventure ára például nagyon megnőtt Argentínában, Kanadában, Chilében, Kínában, Kolumbiában, Japánban és Dél-Koreában. A God of War (2018) és a Marvel’s Spider-Man Remastered is drágult.

Úgy tűnik, hogy az áremelkedés minden felsorolt országot másképp érintett: a VGC szerint Japánban például 29% és 32,5% körül mozog az áremelkedés. Kanadában ez valamivel kevesebb – ott a drágulás 14,5% és 17% körül mozog, a játékok 10 dollárral kerülnek többe a szokásosnál.

Az argentin játékosokat azonban komolyan sújtja a változás. Mind a Marvel’s Spider-Man Remastered, mind a God of War (2018) ára megduplázódott. Eközben a Returnal és a Sackboy: A Big Adventure 67%-kal kerül többe, ami szintén hatalmas növekedés.

Érdemes megjegyezni, hogy ezek a változások látszólag csak a Steamen tapasztalhatók, tehát a PS-játékok PC-s portját érintik. A PlayStation Store-ban az árak nem változtak. Hogy ez miért történt, az egy másik kérdés – a Sony a eddig nem tisztázta ennek az okát.

A jó hír még, hogy a Sackboy: A Big Adventure című játék most a PlayStation Plus Essential előfizetők számára ingyenesen elérhető.

Ezt láttad már?

Akciófigyelő | Űrkatasztrófa és kártyaszimulátor – 9000 forint helyett ingyen az Epicen

 

×