A bajnok jelenleg a 11. helyen áll a legrosszabb győzelmi aránnyal rendelkező junglerek kategóriájában Platinum, vagy annál jobb szinten.

A bajnok jelenleg a 11. helyen áll a legrosszabb győzelmi aránnyal rendelkező junglerek kategóriájában Platinum, vagy annál jobb szinten. Arcpirítóan gyenge, 48,8 százalékos győzelmi aránya van, ami még lejjebb esik Diamond szint fölött. Arrafelé Kayn katasztrofális, 47,71 százalékos győzelmi aránnyal rendelkezik, ami a hatodik legrosszabbnak számít jelenleg a játékban.

Ez jelentős visszaesés a Shadow Reaper számára, aki meglehetősen jól teljesített a legutóbbi nerfek előtt. A 13.7-es ciklusban a legtöbb rangon 50 százalék feletti győzelmi arányt hozott, ráadásul sok képzett játékos nagyra értékelte. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez összességében meglepő, valószínűleg még maga a Riot Games sem számított ilyen mértékű visszaesésre.

A legutóbbi frissítésben a Riot Games fejlesztői arra törekedtek, hogy egy kicsit lecsökkentsék a dominanciáját és „egy kicsit könnyebbé tegyék” a büntethetőségét, legalábbis a hivatalos javítási jegyzék szerint. Kayn bónusz mozgási sebességét 80 százalékról 70 százalékra csökkentették, a képesség CD-jét 10 másodpercre növelték nyolcról.

Papíron ezek a változások nem tűnnek olyan lesújtónak, igaz? Ennek ellenére a győzelmi arányokat összehasonlítva átlagosan két százalék körüli győzelmi arányt veszített. Erre pedig nem nagyon volt példa mostanában.

Mindent összevetve érdemes hangsúlyozni, hogy Kayn mindig is egy nehezen kiegyensúlyozható hős volt. Valószínűleg ez is csak egy gyors megálló, mielőtt a fejlesztők kitalálnának egy másik lehetséges megoldást a folyamatosan változó győzelmi arányára. Mindazonáltal most lehetséges, hogy nem őt ajánlanánk a dzsungelbe, biztos ami biztos.

Ezt olvastad már?

Végre játékmenetet láthatsz a hiperrealisztikus shooterből – arcunk leszakadt tőle

 

×