Ez a gamer rendhagyó módját választotta az újrahasznosításnak: kukából visszamentett eszközökből rakott össze korrekt számítógépet.

Nem mondjuk, hogy minden haverod megfordulna utána, mikor meglátja, de teljesen tisztességes, játékképes számítógép született egy redditező kukaprojektjéből – vette észre a PC World. Rydirp7 bebizonyította, hogy

szinte nulla új alkatrészből is össze lehet rakni tökéletesen működő PC-t,

amivel aztán a kedvenc (azért nem AAA minőségű) játékait is használni tudja. A beszámolóban közölte két dolgot, egy 750 wattos tápot és 16 giga RAM-ot ugyan kénytelen volt venni, de az összes többi alkatrészt (lsd. lejjebb) szó szerint a szemetesből túrta ki a számítógéphez.

Forrás: PC World

A kukabúvárkodás után ezek akadtak fenn a hálón:

  • Dell Optiplex 9010-ből kiszerelt alaplap,
  • HP Omen 25L ház,
  • i7-3770 processzor,
  • 256 GB SSD
  • Nvidia GTX 570 videokártya.

Ez az összeállítás egyetlen számítástechnikai üzlet mellett álló hulladékgyűjtőből, 6-7 hónapos válogatás során jött össze. Persze egy részük már-már ősi holmi, de ez a redditezőt egy kicsit sem zavarja, hiszen Minecraftozni, Scrap Mechanicozni és Robloxozni akar, így a célnak tökéletesen megfelel.

My pc built from mostly dumpster found parts. Only 2 things were bought on this machine.
by u/Rydirp7 in DumpsterDiving

A Kotaku meg is kereste egy interjúra – nekik elárulta, hogy egy egyszerű, de annál leleményesebb trükköt mindenképpen alkalmaznia kellett, hogy újraélessze az eszközt:

meg kellett sütnie a videokártyát.

Ezt nyugodtan értsd szó szerint: az alkatrészt alufóliába csomagolta és akár egy előre panírozott mirelit csirkemellett, 8-12 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tette. Megjegyezte: erre az idők során felengedő forrasztások javítása miatt volt szükség. Itt jegyezzük meg: ne, vagyis NE próbáld meg otthon leutánozni, vagy az eszközt más módon felhevíteni!

Mert még a végén ez lesz belőle:

Nézni is fáj a szétolvadt, leégett PC-ket – így MENTSD a menthetőt!

 

×