Ahogy az lenni szokott, ebben a szezonban is kaptunk már bőven buffot és nerfet a különböző frissítésekkel, amik rendesen meg tudják bolygatni a metát.

Ahogy az lenni szokott, ebben a szezonban is kaptunk már bőven buffot és nerfet a különböző frissítésekkel, amik rendesen meg tudják bolygatni a metát. Bizonyos champek örülnek ennek, ez történt nemrég például Annievel és Malphitetal is.

A „metabajnokok” erőltetése jó lehetőség azoknak, akiknek nincsenek preferenciái, csupán csak az előléptetésért, az új rangok megszerzéséért SoloQ-znak. Persze ehhez ismerni kell a játék alapmechanikáit is, viszont kezdésnek nem rossz, ha jól működő hőssel vágunk ebbe bele.

Néhány esetben azonban a metát akár ki is vághatjuk az ablakon, vannak ugyanis olyan játékosok, akik „off-meta”-nak tartott karakterekkel aprítanak és reformálják meg az adott ELO meccseit. Ilyen off-meta választásnak tűnik Mordekaiser is, aki a magasabb szinteken nem tudja elkapni a fonalat, viszont az alacsonyabb szinteken közel megállíthatatlannak tűnik.

Bronze szinten például a 13.7-es ciklusban két meglepő pozícióban is Morde az egyik legsikeresebb hős. Mordekaiser győzelmi aránya 53,78 százalék a középső ösvényen, míg 53,05 százalék a dzsungelben.

Az érdekes az, hogy míg Mordekaiser a bronzjátékosok domináns kiszemeltje, az Iron Revenantnak valójában megdöbbentő győzelmi aránya van magasabb ELO-n, olyannyira, hogy még a 40 legjobb top lane bajnok között sincs. A Patch 13.7 ciklusban Sylas rendelkezik a legmagasabb győzelmi aránnyal a felső sávban jelenleg.

Nem világos, hogy a Bronze játékosok pontosan miért vonzódnak a „pályán kívüli” Mordehoz, tekintve, hogy mostanában még csak nem is kapott buffot, de mivel viszonylag könnyű irányítani és masszív sebzést oszt, feltehetően ez húzódik meg a háttérben.

Ezen felül az Iron Revenanté a játék egyik legérdekesebb és játékos szempontból talán legszórakoztatóbb ultija. Ez is szinte biztos, hogy közre játszik!

Ezt olvastad már?

×