Valamiért annyira komoly sértésnek vette a gamingben használt kifejezést, hogy üldözőbe vette az őt „sértegető” gyerekeket, és az egyikkel csúnyán elbánt.

Egy a Washington állami Everettből származó 29 éves férfi leszúrt egy 11 éves gyereket Mill Creekben, egy Dollar Tree üzletben, miután az „NPC”-nek nevezte őt – számolt be a Gaming Bible.

Forrás: Michael Förtsch (Unsplash), Ekaterina Bolovtsova (Pexels)

Amint arról a HeraldNet beszámolt, a Snohomish megyei seriff és a Mill Creek-i rendőrség munkatársai még március 22-én, szerdán reagáltak egy késeléssel kapcsolatos segélyhívásra. A tettes állítólag konyhakéssel kergetett a Dollar Tree üzletben egy 11 és egy 13 éves gyereket, és a kisebbet egy konyhakéssel meg is szúrta. A rendőrök a hírek szerint egy kék színű késhüvelyt találtak a gyanúsított nadrágzsebében – e szerint

a penge öt-hat hüvelyk (kb. 14 cm) hosszú volt.

A 11 éves sérültre a rendőrök kiérkezéséig a bolt egyik alkalmazottja vigyázott, majd átadták a mentőknek, akik a legközelebbi kórházba szállították, de a rendőrség szerint később át kellett vinni a seattle-i Harborview Medical Center traumatológiai osztályára, mivel a támadás következtében részben összeesett a tüdeje.

Az incidens után eljáró ügyészek azt állították, hogy a két gyerek egyike „NPC”-nek nevezte a 29 éves férfit, és nyilvánvalóan ez váltotta ki a támadást. A videojátékokkal összefüggésben az NPC a nem játékos karaktert jelenti (alapvetően minden olyan karaktert, akit a játékosok közvetlenül nem irányítanak), de a kifejezést az interneten is egyre gyakrabban használják gúnyolódásként, olyan személyekre, akik nem gondolkodnak önállóan. A későbbi tettes nyilván ezért rágott be, de szerencsére nem oltotta ki a rajta csúfolódó gyerekek életét.

A jelentések szerint a 29 éves férfit letartóztatták, mert kétrendbeli, első fokú testi sértés miatt indítanak nyomozást ellene. Az everetti kerületi bíróság 500 ezer dollárban állapította meg az óvadékot.

A game-eken belüli tettek miatt is lehet felelősségre vonás:

Igazi bűncselekmény lehet a metaverzumban elkövetett gyilkosság?!

 

×