A CS2 hype erre is rányomja a bélyegét.

A Valve március 22-én leplezte le legújabb fejlesztését. A hosszú évek óta pletykált, az utóbbi időben már mémmé vált Source 2 motorra épülő CS:GO frissítés egy csapásra valósággá vált. A 2022-es szivárgások alapján ez nem volt kérdéses, ám a hivatalos bejelentésig óvatosnak kellett lennünk. Az óriási update nemes egyszerűséggel a Counter-Strike 2 nevet viseli magát, minden CS:GO (-ingyenes fiók esetén is-) tulajdonosnak ingyenes lesz majd, nem különálló címként debütál.

A CS:GO brutális méretű gazdaságot épített ki a megjelenése óta, saját piac- és cserendszerrel. A leleplezés előtti legnagyobb kérdés tehát az volt, hogy megtarthatják-e a játékosok a skineket. A józan ész azt diktálta, hogy igen, de itt is szükség volt a Valve egyértelmű kijelentésére. Ahogy azt már tudjuk, a CS:GO skinek CS2-ben is használhatóak lesznek, a piac pedig fel is robbant.

Ezért tapasztalhatsz hibákat az elmúlt hetekben!

Már a bejelentést megelőzően is épülni kezdett a hype, azóta pedig csak tovább fokozódott. A sokszor 3-20 cent környékén figyelő ládákból 1 euró alatt már nem is találunk, de a skinek is szépen sokszorozzák a tulajdonosok korábban befektetett pénzét. Ezt azonban nem bírja a CS:GO mögött álló infrastruktúra, melynek köszönhetően sokszor elérhetetlen a piac, a cserélgetés, de sokszor még a saját raktárunk is. 

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a magyar idő szerinti hajnali 1 és reggel 7 óra a legjobb a fenti műveletek véghezviteléhez. Emellett érdemes lehet figyelgetünk a Steamstat.us weboldalát is, melynél a CS Player Inventories szekció lehet érdekes számunkra. Amennyiben „Normal” feliratot látunk mellette, akkor nagy eséllyel mind a piaci tranzakciók, mind pedig a cserék gond nélkül lezajlanak. Critical vagy Delayed esetén azonban problémákra számítanunk. Amíg a Valve nem kezd valamit a hibákkal vagy nem lassul le a hype, addig a fentebb említett időablakban érdemes próbálkoznunk a tárgyaink eladásával, cseréjével vagy külsős oldalakról való beszerzésével. 

Borító: YT

Mennyiii?! – 170 millió forintért cserélt gazdát ez a két különleges CS:GO skin

 

×