Úgy tűnik, hogy a Microsoft meghozta a játékipar kedvét a felvásárolgatásokhoz.

A SEGA és a Rovio pontot ezúttal végérvnyesen is pontot tesz a pár napja pletykaként keringő híresztelés végére, és hivatalosan is bejelentették, hogy a 2024 márciusától kezdődően egy cégben egyesülnek. Pontosabban a nagy múltra visszatekintő japán játékgyártó

776 millió dollárért ~ körülbelül 264 milliárd forintért cserébe felvásárolja az Angry Birds finn fejlesztőjét.

Az akvizíció részleteiben a felek már megállapodtak, így mostantól a világ versegyhatóságain a világ szeme, melyek a Microsoft és az Activision Blizzard üzlethez hasonlóan megvizsgálják a felvásárlás piaci körülményeit, mielőtt áldását adják a dologra. A SEGA felvásárlási szándéka elé nagy valószínűséggel nem fognak nagy akadályokat görgetni, ami azt jelenti, hogy a következő egy évben már csak egy nagyobb ajánlattal lehet megakadályozni a folyamatot.

A SEGA elmondása szerint a Rovióval a mobilpiaci jelenlétüket szeretnék megerősíteni, amit leginkább a 2009-ben bemutatkozott Angry Birds mobiljátékkal váltak nem kis tényezővé. A fejlestőcsapat azóta tucatnyi változatát adta ki a népszerű ügyességi játéknak: volt Star Wars-os, Transformers-es, POP! figurás Angry Birds, amit egy ízben még VR és AR eszközökre portoltak.

Mivel a Rovio már nem magáncég, a megállapodás szerint a SEGA felvásárolja a vállalat összes forgalomban lévő részvényét, míg a befektetőknél révő papírokért (melyek 49,1%-ot tesznek ki) visszavonhatatlan vételi megállapodásokat írtak alá.

via – Gamesindustry

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ebből a 6 zseniális videojátékból lehetne tökéletes SOROZATOT készíteni

 

×