A szabadalmat már be is adta a cég.

Az Apple 2014 szeptemberében mutatta be az első Apple Watch modellt az iPhone 6 és 6 Plus készülékekkel együtt. Azóta folyamatosan fejlődik az okosóra, kategóriájában messze a legnépszerűbb a piacon. A cég igyekszik új szenzorokkal, szebb kijelzőkkel és további hasznos funkcióval ellátni a kütyüt. Elsők között hozták el „lakossági” felhasználására az EKG-t, mely több ember életét is megmentette az elmúlt években.

Szenzorok terén talán már csak a vércukor és vérnyomás mérés hiányzik, ám ezeket a jelenlegi formában nem lehet implementálni. Úgy tűnik, hogy éppen ezért más irányba is elindultak az Apple mérnökei. 2022 szeptemberében be is nyújtottak egy szabadalmat mely nem az óráról, hanem annak szíjáról szól. A szabadalom az elmúlt napokban látott napvilágot a publikum számára.

 

Érkezhet az okosszíj?

Az Apple elektródákkal vértezné fel a gyári óraszíjakat, így a finom izommozgásokat és aktivitást is érzékelhetné az óra. Gyakorlatilag a kezünk mozgatásával irányíthatnánk az órát. Jelenleg is elérhető valami hasonló a Kisegítő lehetőségeknél, ám ez jóval kifinomultabb követést tenne lehetővé. Természetesen kamerával is lehetne követni ezeket a mozdulatokat, de sokkal komplexebb hardvereket igényelne az az út.

Az Apple további funkciókat nem árult el, ahogy az sem biztos, hogy egyáltalán valaha valós termék lehet ebből. Öröm látni azonban, hogy az egykor rengeteg innovációval előrukkoló cég nem hagyta abba a tevékenységét, folyamatosan dolgoznak házon belül a fentihez hasonló megoldásokon.

Forrás: HVG

Nem lesz olcsó az új iPhone sem:

Brutális áremelésre készül az Apple, nem fogsz új iPhone-t venni

 

×