A jól ismert csapat videón mutatja meg, milyen lehetne a legendás, lassan húszéves első Far Cry, ha mai technológiával felújítanák.

Az Ubisoft helyében árgus szemekkel figyelnénk a reakciókat a Teaser Play csapatának legújabb videója alatt, amelyen a jövőre már húszéves eredeti Far Cry részletei láthatók, Unreal Engine 5-tel újra kreálva. Szerintünk ezzel meg is fogalmazták, hogy a rajongók mit remélnek a készülőfélben lévő Far Cry 7-től.

Forrás: Teaser Play

A franchise legújabb részét állítólag már fejlesztik – írja a Gaming Bible, megjegyezve, hogy a game egyelőre nagyon korai stádiumban lehet, viszont egy 2024-es megjelenés belepasszolna az Ubisoft tempójába, hiszen az új kiadások három-négyévente szoktak érkezni, és a Far Cry 6 2021-ben debütált. Addig is ahhoz hasonló Far Cry remake projektekkel kell beérni, amilyet a Teaser Play tett közzé néhány nappal ezelőtt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az eredmény az eddigi munkáikkal megegyező színvonalú, vagyis ismét káprázatos.

 

„A videóban egy Far Cry alapú demót készítettünk, hogy megmutassuk, milyen lenne ez a játék Unreal Engine 5-ben. Ne feledjétek, hogy ez csak egy technikai demó, és nem egy játszható game. A demó RTX 4090-en fut, 4K dinamikus felbontással és 60fps sebességgel”

– írták az alkotók, hozzátéve: „a textúrák magas részletessége, a környezeti objektumok és a lumenek száma megnehezítette a futtatást ezen a grafikus kártyán. Mint mindig, ebben a projektben is a legújabb Unreal Engine funkciókat használtuk, beleértve a Lumen, Nanite, High Resolution Reflection és még sok más funkciót”.

A Far Cry rajongókat rögtön sikerült lenyűgözni: egyikük azt írja, „Ember, ha ilyen tehetséggel készítenél játékokat, gazdag lennél”, míg egy másik szerint ez az „A remake, amire mindannyiunknak szüksége van”. Szívünkből szólt az a kommentelő is, aki a videót dicsérve megjegyezte: „Izgatottan várom, hogy a következő években ilyenek legyenek a játékok”.

Mi is:

Az Unreal Engine 5 új frissítése után lehetetlen megmondani, mi a játék és a valóság

 

 

×