Kiderült, hogy mikorra várhatjuk a lemorzsolódást.

Az Apple már javában promótálja a nyári WWDC eseményét. Elsősorban a programozók számára lehet izgalmas a konferencia, ám a hétköznapi felhasználók is tűkön ülve várják. Nem véletlenül, hiszen az Apple hosszú évek óta a WWDC-n leplezi le a szeptemberben érkező új iOS főverzió újdonságait. Mindig kritikus pont a támogatott készülékek listája is, néha lemorzsolódik pár modell.

A napokban felmerült, hogy az Apple elkaszálna néhány jelenleg támogatott iPhone és iPad modellt. Ezek életciklusa 2015 és 2017 között kezdődött, így az időzítés sem lenne meglepő. Egészen pontosan az alábbi készülékekkel nem kalkulálna már az óriás:

  • iPhone 8 és 8 Plus
  • iPhone X
  • Első generációs iPad Pro (9,7 és 12,9 inches modellek)
  • iPad (5. generáció)

Nincs minden veszve?

A MacRumors fórumán azonban egy felhasználó kijelentette, hogy nincs okunk az aggodalomra. Gondolhatnánk, hogy mit ér egy „random” hozzászóló szava ebben az ügyben, ám nem akárki írta ezt. A felhasználó tavaly szeptemberben mérnöki pontossággal megjósolta, hogy milyen formában érkezik meg az iPhone 14 Pro modellekre a dinamikus sziget. Nagy eséllyel az ismeretségi körében egy vagy több, magasabb szintű Apple dolgozó is megfordulhat, ha ilyen gyorsan tudta cáfolni a pletykákat. Jelen állás szerint minden iOS 16-ot támogató készülék támogatni fogja majd az iOS 17-et is, így a következő lemorzsolódás 2024-ben történhet csak meg. Természetesen a hivatalos bejelentésig érdemes súlyának megfelelően kezelni a pletykát.

Forrás: Szifon

A gyorstöltés tényleg tönkreteszi a telefonok akkumulátorát? – Íme az igazság

 

×