Nem mondjuk, hogy megdöbbentünk az áron, de azonnal azért kevesen tudják majd kifizetni. Ezzel a VR-futópaddal kel életre a Ready Player One.

Hivatalosan is kész, de egyelőre csak tesztelőknek szállítják a Virtuix startup első VR-futópadját, amit a TechCrunch szerint közel egy évtizeden át fejlesztettek, hogy idén már széles körű kereskedelmi forgalomban is kapható legyen. A viruális valóságot még életszerűbben szimuláló kiegészítő tényleg egyenesen a Ready Player One-ból érkezik, hiszen a Virtuix volt az a vállalat, amelyik a forgatáshoz szállította a filmben már CGI technológiával megvalósított VR-futópad modelljét.

Az Omni One sokat fejlődött azóta és készen áll rá, hogy piacra lépjen.

A Spielberg mozijában látható darab persze teljesen másképp néz ki, hiszen nem csak a használhatóság látszatát várta el a rendező, hanem azt is, hogy úgy nézzen ki, mint amit a távoli jövőben gyártottak.

Forrás: Virtuix

A valóságban megvásárolható Omni nem tartalmaz majd mozgó alkatrészt, magyarán a minden irányba mozduló talaj helyett az eszközhöz gyártott speciális cipőt viselve, statikus felületen csúszkálva szimulálhatjuk a járást-futást. Az eszközhasználathoz VR-kesztyű helyett kézi kontrollerek kellenek, míg a testünk megtartását egy három csuklóban elhajló masszív állvány és az arra kapcsolt heveder tartja meg, még intenzív, akár edzéssel felérő mozgás közben is.

 

A Virtuix a minap közölte: készen áll rá, hogy a minden korábbinál fejlettebbnek tűnő modellt elkezdje kézbesíteni a vásárlóknak, de cserébe nem kevés pénzt kell majd leszurkolni. A nettó ára 2595 dollár, vagyis kb. 900 ezer forint lesz, szóval ÁFÁ-val és vámmal együtt

itthon akár 1,1-1,2 millió forint fölé csúszhat a költsége.

Jegyezzük meg: valószínűleg azért lett ennyire borsos a végösszeg, mert amíg a korábbi változatok árát VR-headset nélkül kalkulálták, addig a végleges Omnihoz jár egy Pico Neo 3 szemüveg. Ez az indoklás szerint azért része a csomagnak, mert a VR-futópad sokkal teljesebb élményt nyújt vele, mint a többi headsettel. Egyébként csak Meta Questtel nem kompatibilis, és az eddigi hírek szerint konzolokkal nem, csak PC-vel lesz használható.

Kérdés mekkora siker lehet, mikor van erősen olcsóbb alternatíva is:

KELL: szuperrealisztikus VR-futópad érkezik!

 

×