A Microsoft egészen rendhagyó, de más gyártóknak is megsüvegelendő speciális kontrollereket dob piacra.

A Microsoft egy ideje zászlójára tűzte a termékeinek, úgy pedig az Xbox kizöldítését is, de legalábbis a lehető legminimálisabbra csökkenteni a környezetre gyakorolt káros hatásait. A hosszútávú tervek közt szerepel, hogy 2030-ra szén-dioxid-negatív, vízpozitív és hulladékmentes vállalat legyen a vállalat.

Ennek a zöldítésne a részeként például januárban érkezett egy Xbox-frissítés, ami egy sor új energiagazdálkodási opciót hozott a játékosoknak, melyekkel úgy csökkenthetik a felhasznált elektromosság mennyiségét – úgy a károsanyag-kibocsátást, hogy közben a konzol teljesítménye nem csökken.

Ezen az úton tovább haladva a redmondiak bemutatták a legújabb Xbox-kontroller variánst, ami teljes mértékben újrahasznosított hulladékból készült. A Remix Special Controllerre keresztelt irányító

kidobott CD-k, autók fényszóróinak burkolatai, használt műanyagkancsók, és szintén a szemétbe vetett régi Xbox One kontrollerek újrafelhasználása.

Persze a Remix Special kontrollerek közel okafogyottá válnának, ha ceruzaelemmel működnének, ezért a Microsoft minden csomaghoz mellékel egy újratölthető akkumulátort is. Az új kontrollerek másik különlegessége, hogy nem lesz két egyforma darab, a vállalat szerint minden egyes kütyü valamilyen módon teljesen egyedi lesz, de mindegyik a fenntarthatóságot és a szemét újrahasznosításának fontosságát fogja tükrözni.

Az új kontroller közvetlenül a Föld napja előtt fog megjelenni, 85 dolláros ~ körülbelül 30.000 forintos áron, ami ahhoz képest, hogy jár vele egy akksi, kifejezetten barátinak mondható. Az előrendeléseket már le lehet adni a Microsoft hivatalos oldalán, de magyar felület egyelőre még nincs hozzá.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ezekkel a kiegészítőkkel építheted meg a legvadabb Xbox Series konzolt

 

×