Ha nem sajnálod a pénzt, akkor ezekkel a kiegészítőkkel építheted meg magadnak az álmaid legmenőbb Xbox Series konzolját. Avagy így pimpeld fel a Seriesed.

RGB-s talapzat

Tudom, sokan csiricsáré butságnak tartják a megvilágított setupokat, de fogadjuk el, hogy legalább ugyanennyien szeretik így felpimpelni a játékalkalmatosságukat. Legyen az PC vagy konzol, RGB-s világítás már mindenhol elérhető, így az Xbox Series X-nél is – sőt, rögtön két lehetőségük is van a játékosoknak.

Az egyikkel a konzolt emelhetjük ki a bútorzat közül, jelezvén, hogy kicsoda-micsoda a szoba ékessége. Ez egy olyan LED-es talapzat, ami általunk választott színárnyalatban világítja meg alulról a szeretett masinát.

A másik szerintem sokkal érdekesebb, azt ugyanis az arra alkalmatos tévébe kell implementálni. Ezeket általában LED háttérvilágítás címszóval találjuk az online boltok polcain, amit USB-n keresztül kell a készülékbe dugni, miután valamilyen öntapadós megoldással felszereltünk rá. Ezután pedig olyan fényárat vetít a falra, ami megegyezik a képernyő színezetével. Elég hangulatos, amit azoknak is érdemes lehet kipróbálni, akik amúgy nem szívlelik a szivárványszínű világításokat.

Az Xbox Series X-et megvilágító talapzatot egyébként a Leet Shopban is megtalálod ERREFELÉ.

Kontroller akksi, töltő és dokkoló

A Microsoft valamiért nem volt hajlandó szakítani az elemes megoldással, ami valakinek bejön, valakinek nem. Én inkább előbbiek közé tartozom, hiszen ez sokkal praktikusabb, mint a beépített akkumulátor. Az viszont való igaz, hogy a konzol mellé a dobozba legalább két tölthető elemet is csomagolhattak volna…

A PlayStation die-hard fanjai szokták cikizni az Xbox elemes kontrollereit, pedig ebben a tekintetben a Microsoft csinálta jobban. Egyrészt, ha a kontroller akksija megadja magát, akkor nem kell szervízbe vinni, vagy bütykölni, hogy cseréljük. Másrészt pedig ha az Xbox irányítója lemerül, akkor szimplán csak ki kell cserélni az akkumulátort/elemet, és nem kell kábelesre váltani.

Az első körben tehát minden Xbox-tulajdonosnak azt javaslom, hogy szerezzen be egy akksi pakkot. Erre kétféle megoldás létezik: a tölthető elem (technikailag akkumulátor), illetve a kontrollerre szabott akksi. Közülük mindenki igény szerint választhat, én azonban inkább az akksit választanám, és lehetőleg olyat, amit dokkolóval együtt adnak. A kontrollerekhez külön is lehet kapni akksit, amit pontosan úgy tudunk cserélgetni, mint az eldobható elemeket.

Ez anyagi szempontból is előnyös, hiszen 3-4 elemcsomag árából már simán kijön egy dokkoló+akksi szett, de még tölthető elemet is kapunk ennyiért. Ezzel pedig hosszú távon nagyon sokat lehet spórolni, a praktikusságáról már nem is beszélve. Meg sokkal jobban is mutatnak a kontrollerek a dokkolóba helyezve, mint szerte-szét a szobában.

Dokkolóból egyébként nagyon sok fajtát lehet találni, mindegyik elég egyedi, így a bútorzathoz illőt is találhatunk, a Leet Shopban a Venom-félét lehet beszerezni – dupla, fekete vagy fehér kiszerelésben.

Xbox kontroller tuning

Mindezen felül is bőven lehet még mit alakítani a kontrollereken. Ha például nem egy speciális, egyedi kialakítású kontrollert használsz, akkor könnyen beleizzadhat a tenyered, amire jó megoldás lehet a gumírozott-textúrázott öntapadós markolat borítása. Ezeket egy Controller Kit nevű csomagban szokták árulni, egyáltalán nem drága, viszont a felrakását kétszer is érdemes átgondolni, mert nehéz utána leszedni. A nagyon izzadósaknak ajánlott.

Színes kontrollerre mondjuk semmiképp nem tenném fel, sőt, én inkább egy másik, ámbár drágább megoldást javasolnék. Akadnak már olyan egyedi kontrollerek is, melyeket eleve csúszásgátló gumírozott markolattal látták el, ezek közül érdemes inkább beszerezni egyet, jobban is szuperálnak.

A legjobb viszont az Xbox Elite kontroller, amiből két széria létezik. Nyilván a második a jobb, de már az elsőre is érdemes lehet beruházni, ami nyilván sokkal olcsóbb, de nem kevésbé prémium. Az Elite-eket elsősorban a profi játékosoknak szánják, de ha valaki a minden téren legjobb Xbox kontrollert keresi, akkor érdemes lehet árjuk nézni. Extra gombok, kényelmesebb fogás, és szinte minden cserélhető benne.

Egyedi borítás

A PS5 ezen a téren sokkal jobb és testreszabhatóbb, köszönhetően az oldalsó levehető paneljeinek, amit már több színben gyárt a Sony. Az Xbox Series X-nek azonban csak egy borítása van, és az sem cserélgethető. Viszont, egy valamiben sokkal jobban áll az Xbox a PS-hez képest.

A PS5 borítására csak nagyon nehezen (és csúnyán) lehet bármilyen matricát ragasztani, míg a Series X és az S tükörsima felülete tökéletesen alkalmas rá. Olyannyira, hogy már tucatjával készítenek kifejezetten az új Xboxra szabott és teljes testét befedő felragasztható matricákat, melyekkel teljesen egyedivé varázsolhatjuk a masinát.

Ez azért is király, mert a matricák levehetők, bármikor cserélhetők, illetve kategóriákkal olcsóbbak, mint a PS5 oldalsó lapkái. Ilyeneket sajnos nem árul a Leet, de ‘Xbox Series skins’ néven elég sokat találni internetszerte – az Amazonon, és az Etsy-n is akadnak Series X és S-hez egyaránt.

Bitang fejhallgató

Ha sokat játszol online, vagy nincs egy hiperszuper minden.2-es hangtechnikád, akkor mindenképp érdemes lehet beszerezni egy komolyabb fejhallgatót. Érdemes úgy választani, hogy remek térbeli hangzást adjon, illetve igény esetén legyen mikrofonja, hiszen így tudunk majd kommunikálni a multiplayer játékokban a csapattársainkkal, barátainkkal is.

Bár a Microsoftnak van saját gyártású belépőszintű fejese, de a Leet Shopban már lehet még annál is jobbakat találni.

+++ tárhely +++

Tárhelyből sosem elég, ez a mondás pedig az Xboxok esetében hatványozottan megállja a helyét. Az új konzolok meglepően kevés tárhellyel rendelkeznek: a Series S-en alig 300 GB-ra, Series X-en pedig kb. 800 GB-ra telepíthetjk a játékokat. Ez pedig igen hamar be fog telni, hiszen a játékok egyre nagyobb helyet követelnek maguknak az SSD-n.

Rossz hír ugyanakkor, hogy az Xbox Series gépeket nem bővíthetjük akármivel, mint a PS5-öt. Kizárólag a Microsoft által jóváhagyott és gyártott Seagate SSD-kről lehet játszani, melyek nem olcsó mulatságok. Ehhez ebben a cikkünkben adunk segítséget, érdemes átnyálazni, mert idővel sajnos elkerülhetetlen lesz a bővítés.

Játék és fejestartó

Utolsó pontban pedig érdemes lehet beruházni egy játéktartóra is, amivel egy helyen és praktikusan lehet eltárolni a dobozos játékainkat. Mivel a legtöbben amúgy digitálisan vásárolnak már, így elég egy kisebb is, de lehetőleg olyan, amire akár a fejhallgatónkat is elhelyezhetjük.

Elsőre egyébként halál fölöslegesnek tűnhet, viszont tényleg nagyon praktikus, mert ezzel egyetlen helyre zsúfolhatunk be tulajdonképpen mindent. Így pedig nem csak szebben és rendezettebben néz majd ki a játékos sarkunk, de a takarítást (portalanítást) is jelentősen felgyorsíthatjuk – főleg, ha a játéktartó zárható.

Ilyenből is találsz párat a Leet Shopban, érdemes lehet szétnézni.

Természetesen a fentieken túl is bőven akad mód, amivel tökéletesíthetjük a konzolt és a játékélményt, mint például a csúszásgátló-tapadós analóg gumifejek, mindent csak a játékos igénye határoz meg. Én elsősorban a fentiek beszerzésével kezdeném az Ultimate Xbox Series X|S megépítését.

Ha viszont neked még volna pár ötleted, akkor azt ne tartsd magadban, jöhetnek a tippek kommentben!

Ezt is érdemes elolvasnod:

4 dolog, amiben a PS5 jobb, mint az Xbox Series, és 4, amiben az Xbox a nyerőbb

 

×