Világvége forgatókönyv játszódott le egy kisvárosban, miután két fiatal elvágta az internet-kábeleket.

El tudom képzelni, hogy milyen pánik alakulhat ki egyesek otthonában, amikor váratlanul elmegy az internet. Hirtelen az ember egyedül marad a sötét valóságban, és semmit nem lehet csinálni. Az ilyen internethibákat azonban általában valamilyen hálózati hiba okozza, ám előfordul, hogy valaki poénból elvágja egy szolgáltató kábeleit.

Ez történt nemrég az Egyesült Államokbeli Norwalk városában.

„Vandalizmus gyanúja” miatt pénteken több ezer Optimum-ügyfél internetszolgáltatása szűnt meg Connecticutban – közölte a vállalat. Janet Meahan, a vállalat szóvivője szerint mindegy 16 ezer ügyfelet érintett a netkimaradás, de mellettük szóljon, hogy már aznap sikerült kijavítani a hibát. A netkimaradást az okozta, hogy két fiatalember egyszerűen elvágta a kábeleket. Elvileg már a gyanúsítottak is megvannak.

A rendőrség később közölte, hogy két észak-karolinai lakost vandalizmus vádjával letartóztattak. A 26 éves Austin Keith Geddings és a 30 éves Jillian Nicole Persons 200 ezer dolláros óvadék ellenében várják az április 11-re kitűzött tárgyalásukat – írja a PCWorld. A rendőrség egy képet is közölt a gyanúsítottakról.

Ezt láttad már?

Áll a bál az Ark: Survival Evolved körül – Leállnak a szerverek

 

×