A cég legutóbb elejtett információ szerint elég jól behatárolható, hogy meddig kell még várni a Witcher sorozat folytatására. Még ne vágd a centit.

A vérbeli rajongóknak pár hét is sok kivárni egy új potenciális kedvenc megjelenését, de ennél azért jóval tovább kell türelmesnek lenni, mire a Vaják karakterével ismét felvehetjük a kardot, meg a számszeríjat. Technikailag egyébként nem kellene Witcher 4-nek nevezni a hivatalosan is készülő új játékot, mert bár a CD Projekt RED is hívta így, a következő AAA-game ebből a franchise-ból egy teljesen új trilógia nyitó darabja lesz. A Gaming Bible felidézi: a korábbi hírek és nyilatkozatok alapján nem egyenes vonalú folytatása lesz a The Witcher 3: Wild Huntnak, ezért

az sem kizárt, hogy nem Geralt lesz a főszereplő.

Ahogy arról a Wccftech is beszámolt, a CDPR vezérigazgatója, Adam Kicinski nemrégiben adott tájékoztatást a fejlesztés állásáról. Azt mondta, „előkészítjük a dolgokat, és néhány fejlesztő még mindig tanulja az [Unreal Engine 5] technológiát, de vannak csapatok, amelyek az Epic-kel együtt dolgoznak minden olyan aspektuson, ami a nyílt világú, történetvezérelt RPG-inkhez szükséges”.

Forrás: CD Projekt RED

Elárulta továbbá, hogy a Polaris munkacímen készülő új nagy Witcher game gyártása még valószínűleg nem pörög fel túl gyorsan, de ahhoz továbbra is tartják magukat, hogy hat év alatt három AAA-játékot szeretnének megjelentetni a franchise keretében. Nos, számításba véve, hogy a tempóhoz – még ha Kicinski egyelőre nem is látja elég gyorsnak – ragaszkodnak, és a Witcher 4 fejlesztésének nyitányát 2021-ben jelentették be, akkor abból kiindulva, hogy a The Witcher 3-hoz és a Cyberpunk 2077-hez is négy év kellett, 2025-ben már újra felvehetjük a Vaják alakját – vezeti le a ComicBook.

Ez persze nem egyhamar érkezik el,

de legalább belátható időn belülre került a Witcher világának következő várva várt játéka. És ne feledd, tervben van még egy önálló projekt, Canis Majoris néven és egy multiplayer, Sirius munkacímmel.

Nem csoda, hogy a stúdiónak épp’ a Witcherrel vannak nagyobb tervei:

Még mindig a Witcher tartja el a CD Projektet, de végre kaszál a Cyberpunk 2077 is

 

×