Jól meglódultak a bevételek, így a lengyel stúdió végre levegőhöz jut. De hogy lehet akkora blamából visszajönni, mint amekkora a Cyberpunk 2077 volt?

Az ember azt hitte volna, hogy csak egyszer lehet visszahozni a szakadék széléről egy remekül kitalált, de hülyeségekkel (bugokkal) elrontott videojátékot. Ez a CD Projekt Rednek a The Witcher 3: Wild Hunt után a Cyberpunk 2077-tel is sikerült. De a rajongók aligha kegyelmeznek még egyszer.

Forrás: CD Projekt Red

A szó szerint röhejes állapotban megjelent sci-fi utópiáról senki sem gondolta volna, hogy csak helyrehozható vágást ejt a CD Projekt Red Witchertől büszke arcán. De aztán kiadták az 1.5-ös patch-et és egy next-gen frissítést, ami helyrerázta a bugoktól hemzsegő játékot.

Ennek megfelelően meg is lódultak a Cyberpunk 2077 bevételei

írja a friss kimutatások alapján a GameStar. A portál emlékeztet: a Keanu Reeves nevével fémjelzett game-ből a megjelenéstől számított első tíz napon belül rögtön 13 millió példányt adtak el, 2020 decemberében. Ezután nagy zuhanás következett, de a fentebb írt update-eknek köszönhetően 2022 őszére átlépte a húszmilliós mérföldkövet.

Ahogy az a diagramon is látszik, a stúdiót évekig csak a The Witcher 3 tartotta a felszínen, majd jött a Cyberpunk rövid tündöklése és gyors bukása. A CD Projekt viszont bebizonyította, hogy nagy küzdő: a Witcherhez kiadott bővítményekkel és a helyrepofozott Cyberpunkkal újra halmozza a bevételeket: az eladásoknak köszönhetően a 2021-es 207 millió után tavaly már 222 millió dollár (kb. 77,7 milliárd forint) folyt be. Nem csak annyival kerestek viszont többet, mint amennyi a léptékekhez képest soványnak tűnő különbözet, hiszen költés-bevétel arányában a növekedésük 66 százalékos volt, így tisztán 81 millió dollár (28,35 milliárd forint) volt a haszon. Nem rossz, annyi bukdácsolás után, amit el bírtak követni.

A sikert azzal koronázzák, hogy a Cyberpunk 2077 folytatást kap:

Innen szép nyerni, és a Cyberpunk 2077-nek sikerült: jön is a folytatás!

 

×