Gaming

Hivatalos: Idén is elmarad az E3, de már nem a járvány miatt

Ó, igen, a jó öreg E3. A rendezvény a világ egyik legnagyobb videojáték-expója volt hosszú évtizedeken keresztül. Aztán jött a koronavírus, és évekig nem lehetett élőben megtartani. Közben szinte az összes videojáték-kiadó rájött, hogy tulajdonképpen online is tudnak játékbemutatókat tartani, sokkal szélesebb közönség számára, így nincs is szükség az E3-ra. A nagy kiadók már jelezték, hogy nem mennek az E3-ra.

Most hivatalosan is bejelentették, hogy az E3 idén is elmarad, érdeklődés hiányában.

Majdnem egy évvel azután, hogy bejelentette visszatérését, az Entertainment Software Association ma bejelentette, hogy az ide E3-at törölték – írja az amerikai IGN.

Két forrás is megerősítette, hogy a szervezők ma egy e-mailben azt írták a partnereknek, hogy az E3 2023 iránt „egyszerűen nem volt elég nagy az érdeklődés ahhoz, hogy olyan módon valósítsák meg, ami megmutatná az iparág méretét, erejét és hatását”. Arról már nem írtak, hogy a következő évben ismét próbálkoznak-e.

Az IGN cikkét követően a szervezők nyilatkozatot adtak ki:

„Nehéz döntés volt, mert mi és partnereink rengeteg erőfeszítést tettünk az eseményért, de azt kellett tennünk, ami az iparágnak és az E3-nak is jó. Nagyra értékeljük és megértjük, hogy a vállalatok nem tudtak volna játszható demókat készíteni. Azoktól, akik elkötelezték magukat az E3 2023 mellett, sajnáljuk, hogy nem tudunk olyan bemutatót biztosítani, amilyet megérdemeltek”.

Az eseményt június 13. és 16. között tartották volna a Los Angeles Convention Centerben, ráadásul 2019 óta ez lett volna az első élő E3-as esemény. Az eseményt 2020-ban a COVID-19 járvány miatt törölték, és bár 2021-ben tartottak egy digitális változatot, 2022-ben ismét elmaradt. Utána megpróbálták „újjáéleszteni”, de láthatóan nem sikerült.

Az E3 idei visszatérését tavaly júniusban jelentették be. A hírre az iparág több nagy neve, az Xbox, a Nintendo, a PlayStation és legutóbb a Ubisoft is bejelentette, hogy semmilyen módon nem vesz részt az E3-on, inkább saját online bemutatókat szerveznek. Így a szervezők valószínűleg rájöttek, hogy a játékipar legnagyobb szereplői nélkül nem igazán van értelme E3-at tartani.

Ezt láttad már?

 

DV

Korábbi cikkek

Ezért érdemes kipróbálnod a Warzone legújabb játékmódját

2024.02.26. - A Warzone fejlesztői az első szezonban meglehetősen visszafogottan bántak a játékmódokkal. Nem véletlenül,…

2 óra telt el azóta...

Olyan csodálatos időutazós játék jön, amilyet még sosem láttunk

Bódi Dániel 2024.02.26. - Szörnyű hibát vétettem! Nem jártam-keltem kellő körültekintéssel, így az eredetileg egy…

2 óra telt el azóta...

Brutális a haszon: ennyit kereshet az Apple a Vision Pro szemüvegen

2024.02.26. - Az Apple Vision Pro február első napjaiban érkezett meg az almás cég amerikai…

2 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mennyi csalóval találkozhatsz a Counter-Strike 2 meccseken

2024.02.26. - Márciusban megrendezésre kerül az első Counter-Strike 2 Major. Ennek megfelelően januárban és februárban…

2 óra telt el azóta...

„Új” videokártyával jelentkezik az AMD, ezzel támadnák meg az Nvidia-t

2024.02.26. - Az AMD az elmúlt időszakban is jelentkezett új kártyával, ám az Nvidia érezhetően…

2 óra telt el azóta...

Elképesztő pusztításra képes ez a Warzone BR, de komoly ára van

2024.02.26. - A Warzone fegyvereit alaposan átrendezték a fejlesztők az elmúlt időszakban. Nem véletlen, hogy…

3 óra telt el azóta...