Ezen a héten sem érdemes lemaradni az Epic Games újabb ingyenes játékairól.

Az Epic Games Store-tól már megszokhattuk, hogy csütörtökről csütörtökre ajándék játékokkal lepi meg azokat, akik akár csak véletlenül is, de a digitális boltjukba téved. Ez nyilván és szerencsére ezen a héten sem lesz másképp, amikor két egészen kiváló indie mókával lepik meg a PC-s játékosokat.

A március 30-tól egészen április 6-ig berámolható ajándékok egyike a The Silent Age című poszt-apokaliptikus klasszikus forma point&click kalandjáték, amiben egy néhai takarító bőrébe bújva kell rájöjjünk, mégis hova a csudába tűnt az emberiség 2012-re?! Ez az dátum számunkra ugyan már inkább egy alternatív múlt, az eredetileg 1972-ben éldegélő főhősnek viszont a jövő, és ha már képes az időben utazgatni, akkor lehetősége is van megmenteni az emberi fajt.

 

A másik egészen izgalmas játék, amire ingyen lecsaphatunk a Tunche, ami egy egészen varázslatos kézzel rajzolt világba kalauzolja el a játékost. A címadó Tunche valójában egy misztikus entitás, ami valamiért megzavarodott, és mindenféle ördögi lénnyel árasztja el a dzsungelt. Rumi és barátai nagy erőkkel kutatnak utána, mindenki valami másért, a végső cél viszont az erdő megmentése.

A Tunche egy beat’em’upba öltött roguelike, egészen remek látványvilággal megáldva. Persze nem minden ennyire tökéletes, ennek a csodának is megvannak a maga bajai (például kicsit repetitív), de a végére érve elégedetten fog mindenki felállni előle.

A játékokat tehát a mai naptól kezdve egészen április 6. 17:00-ig lehet 8000 forint helyett teljesen ingyen bezsebelni, melyek az akció lejárta után aztán örökre meg is maradnak.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Minden játékban benne van, de mi az és miért kapcsold ki a Chromatic Aberration-t?

 

×