Összehasonlító videókon csodálhatjuk meg a két Resident Evil 4 közötti 18 évnyi különbséget.

Újfent megjelent egy legendás játék remake-je, így természetesen sorra érkeznek azok a videók is, melyekben egymás mellett láthatjuk az eredetit és az újrázást. Ez nyilván a Resident Evil 4-gyel sincsen másként, ami március 24-től kezdődően repít minket vissza a rejtélyes spanyol település borzalmaiba.

Nos nem az erdőségben bandukoló medve miatt embert próbáló Leon S. Kennedy kalandja. Sokkal inkább a faluban élő megszállottak és irtózatos szörnyetegek miatt, akik kivétel nélkül Raccoon City ex-zsaruját próbálják válogatott eszközökkel eltenni láb alól, lehetőleg még azelőtt, hogy megtalálná az amerikai elnök elrabolt lányát, Ashley-t. Leon bár hiába profi, a küldetés nem egy fáklyás menet, amin már 2005-ben is vért tudtak izzadni a játékosok.

Bár a Resident Evil 4 Remake szinte minden téren megújult, a hangulatában egyáltalán nem változott: még mindig ugyanolyan nyomasztó érzés a faluban túlélni, mint 17 évvel ezelőtt, a rémségek továbbra is gusztustalanok, a megszállottak pedig ugyanannyira őrültek, mint voltak. Ez egyébként már a látványban is tetten érhető, ami megörökölte az eredeti szürkeségét-barnaságát, de még a kameranézet is nagyjából maradt a régi.

Ezen túl viszont minden óriási átalakuláson ment keresztül. Modernebb lett a harcrendszer, a klasszikusokon túl jelentősen kibővült Leon mozgáskultúrája, és szerencsére kukázták az idegesítő quick time eventeket is. De bőven van még mire rácsodálkoznia a régi játékosoknak és rajongóknak, melyet az összehasonlító videókban mutatnak  meg részletesebben.

 

Ha pedig tervezed beszerezni a RE4 Remake-et, akkor erről az akcióról nem érdemes lemaradnod:

Siess! – Több ezer forinttal olcsóbban a tiéd lehet a Resident Evil 4 Remake

 

×