Megizzasztották rendesen.

Az Intel nem olyan régen leplezte le a HEDT platform legújabb jövevényeit, a Sapphire Rapids Xeon processzorokat. Februárban érkeztek meg az első példányok a boltok polcaira, az elmúlt hetekben több rekordot is megdöntöttek a bestiák. Az erejüket és az energiaéhségüket mi sem mutatja jobban, hogy a gyártó 350 wattos alap TDP értékkel látta el őket.

Ezt bizony a szénné húzott asztali processzorok is megirigyelnék. A tuningmesterek egyből rá is vetették magukat a Xeon W9-3495X példányra. Ez a Sapphire Rapids széria legerősebb egysége, mely 56 fizikai maggal végzi a dolgát a mindennapok során. G.Sill Zeta R5 DDR5 memória, egy Asus W790E-SAGE SE és némi folyékony nitrogén társaságában izzasztották meg a bestiát.

Közel 2000 wattot kért magának a benchmark alatt!

Bizony, nem elírás. Sikerült az összes magot 5.5 GHz-es órajelre belőni, melyhez extrém hűtési körülményekre volt szükség. A processzor a nitrogénnek köszönhetően -95 Celsius fokon ketyegett. A Cinebench R23 többszálas tesztje alatt pedig 1881 wattig is elment a fogyasztása. Csak, hogy legyen mihez viszonyítani, körülbelül ennyit fogyaszt 3(!) darab fullos, flagship processzorral ÉS videókártyával felszerelt PC 2023-ban egy izzasztóbb játék közben. Ennek ellenére a múlt héten beállított rekordot nem tudta megdönteni a csapat, remek kérdés, hogy Elmor tesztje alatt milyen fogyasztásokkal találkozhattunk volna.

Forrás: Videocardz

SSD vs. HDD 2023-ban – Végre kiderült, hogy melyik a megbízhatóbb

×