Először mindenki hülyének nézte a Twitter felvásárlásáért, de Elon Musk azóta olyan ötletekkel állt elő, amiket elkezdett másolni a konkurencia.

Hiába, na: a Teslát és a SpaceX-et is sikerre vivő milliárdos nem véletlenül szerepel évek óta a világ leggazdagabb emberei között (rövidebb-hosszabb ideig vezetni is szokta a listát): Elon Musk ötlete, amivel elkezdett pénzt kifacsarni a tavaly felvásárolt Twitter felhasználóiból, annyira beválni látszik, hogy már másolják. Mint ismert: a Meta nemrég jelentette be, hogy náluk is jön a bérelhető, hitelességet igazoló pipa.

Érzünk abban némi iróniát, hogy a hamis profilokat tömegével működni engedő platformok még tőled kérnek pénzt a valódiságod igazolásáért,

de ha ezen túltesszük magunkat, a közösségi médiapiac újabb csodáját is észrevesszük: már nem csak a Twitter egy funkcióját, magát a Twittert is másolni akarná a Meta, egy teljesen új social platform kifejlesztésével.

Vagy a Zuckerbergék székházában uralkodó teljes ötlettelenség vezetett ehhez az ötlethez, vagy az, hogy a Twitternek a fizetős funkciók – vélhető – sikerétől függetlenül nagyon rossz a sajtója, valamiért mégiscsak készül alternatíva a madaras alkalmazásra.

A Meta a Moneycontrolnak erősítette meg, hogy kísérleteznek „egy önálló, decentralizált közösségi oldallal, ami a szöveges bejegyzésekre fókuszál”.

„Úgy gondoljuk, hogy ez egy szuper lehetőség, hogy egy különálló teret hozzunk létre a tartalomgyártók és a közéleti személyiségek számára, hogy időnként megoszthassák a gondolataikat”

közölték a PC World szerint. A platform munkacíme egyelőre P92, ami – a szöveges tartalom erőltetése ellenére – a képmegosztó Instagram motorjára épül, és amúgy is az Instára alapozna, hiszen ebből kiindulva létezne, csak éppen külön alkalmazásként (ahhoz hasonló módon, ahogy anno a Messenger vált le a Facebookról levált.

Ha mindezek után a Meta várost építene, nem mossák le magukról, hogy Musk után loholnak:

Itt épül Elon Musk saját városa – megvan a föld, készül az utópia

 

×