A fejlesztők és a felhasználók is profitálhatnak az újdonság bevezetéséből.

A Play Store és App Store fejlődése az elmúlt években sem állt le. Továbbra is tartja magát azonban az a kijelentés, hogy az App Store-ban talán egy fokkal jobban megválogatják az alkalmazásokat. A Google boltjában sok esetben konkrét vírusokkal is találkozhatunk, míg iOS fronton maximum az applikációk minőségét lehet kritizálni. Nem véletlenül, az Apple szigorúbb feltételeket támaszt, miközben szép pénzt is elkér a publikálásért.

A Google-t sem kell azért félteni. A népszerűbb alkalmazásokat hitelesítik, így elkerülhető, hogy egy ártalmas „klónt” kapjunk le az áruházból. Úgy tűnik, hogy a háttérben egy olyan funkción is dolgoznak, mely már a letöltés előtt hasznos információval látja el az androidos felhasználókat.

A Google Play oldalon kiderül, hogy mennyire hajlamos fagyásra az adott alkalmazás!

A cég ráadásul kétféle módon gyűjti az adatokat. Egyrészt univerzálisan, azaz minden androidos készüléket beleszámítva is számol egy értéket, mely felett fagyásra, akadásra figyelmezteti a felhasználókat. Másrészt készülékspecifikusan is gyűjt adatokat, hiszen könnyen előfordulhat, hogy csak egy adott chippel nem fut jól egy játék. A felhasználókat a fenti Twitter üzenetben látható szöveg figyelmezteti majd. Természetesen a fejlesztők is értesülnek ezekről az információkról, így sokkal könnyebben javíthatnak majd egy-egy idegesítő hibát.

Forrás: HVG

RIP Messenger? – 10 éve kikerült funkció tér vissza a Facebook appba

 

×