A Microsoft merész állítása szerint a CoD-játékok és a Warzone zökkenőmentesen és problémamentesen futnak Nintendo Switch-en.

Miközben továbbra is zajlik a Microsoft törekvése, hogy felvásárolja az Activision-Blizzardot, a cég merész állításokat tett a Call of Duty játékok Nindendós megjelenése kapcsán.

A cég szerint a Warzone és más CoD játékok is zökkenőmentesen képesek futni a Nintendo hordozható konzolján.

A Microsoft persze még nem vásárolta fel a Call of Duty kiadóját, hiszen komoly jogi kérdések hátráltatják az üzletet. Ennek ellenére a Microsoftot nem csak nyíltan beszél a felvásárlásról, még szerződést is között a Nindendóval, hogy a CoD 10 évig megjelenhet a Switch konzolon. Természetesen sokan kételkedni kezdtek abban, hogy a Switch konzol képes lépést tartani a CoD játékok technikai követelményeivel.

Sokan felhúzhatták a szemöldöküket, amikor arra gondoltak, hogy milyen vas kell például a Warzone-hoz PC-n és konzolon is. Vajon milyen esélyekkel indul akkor egy Switch? Úgy tűnik, hogy a Microsoft magabiztos az ügyben. A brit versenyhivatal dokumentumaiban válaszoltak az aggályokra.

A Microsoft szerint az Activision képes arra, hogy a legújabb Call of Duty-játékokat és a Warzone-t zökkenőmentesen és problémamentesen futtassa Nintendo Switch-en.

 

A Microsoft a Nintendo Switch-et a Warzone-t jelenleg is futtatni képes low-end PC-khez hasonlítja, ezzel bizonyítva, hogy a Call of Duty és a Switch kompatibilis egymással. Szerintük tehát olyan a Switch, mint egy gyenge gaming PC, ami futtatja a Warzone-t.

„A Warzone olyan PC-s hardvert is támogat, amik már 2015-ben megjelentek (azaz a Nintendo Switch 2017-es megjelenése előtt)”.

A Microsoft úgy gondolja, hogy idővel képesek lesznek a Call of Duty-t Switch-en is megjelentetni, annak ellenére, hogy a konzol nem rendelkezik a legerősebb hardverekkel. Azt állítják, hogy ez a folyamat körülbelül 16 hónapot venne igénybe. A játékosok persze nincsenek meggyőzve. A fenti tweetre például ilyen válaszok érkeztek:

„A Warzone nem fut az alsó kategóriás PC-ken, tele van a játék teljesítményproblémákkal. 1500 dolláros videokártyára van szükség, hogy 160 fps-t kisajtoljunk belőle, és ezt akarják adaptálni Nintendo Switchre?”

A kérdés persze nem is az, hogy a Call of Duty megjelenhet-e Switchen, hanem hogy milyen módon lesz játszható? És persze, hogy akar-e majd valaki úgy játszani? Szerinted?

Amúgy ez is érdekes:

Ritka zseniális Rainbow 6: Siege filmet csináltak Pamkutyáék – Nessajjal és Duszka Petivel

 

×