Hosszú várakozás után végre PlayStation 5 rendszeren is élvezhetjük a Discord hangcsevegést. Már mindenki számára elérhető a funkció.

Emlékszem, régebben gyengébb PC-m volt, így nehezen tudtam volna a haverokkal Warzone-t játszani. A cross-playnek köszönhetően azonban én PS4 segítségével is csatlakozhattam a csapatba, ám így szenvedősen lehetett megoldani, hogy ott beszélgessünk Discordon is. A konzolos közösség régóta várja, hogy ez megváltozzon, és végre megvalósul, bár csak PS5 rendszeren.

A Discord hangcsevegés mostantól minden PS5-felhasználó számára elérhető, így játék közben közvetlenül a konzolon keresztül beszélhetsz barátaiddal.

Ha hiszed, ha nem már majdnem két éve, hogy bejelentették, hogy a Discord megjelenik a PlayStation konzolokra. Akkor a terv az volt, hogy valamikor 2022-ben már elérhető lesz, de mint látható, ez nem így történt.

A múlt hónapban a PS5 tulajdonosok kipróbálhattak néhány béta funkciót, köztük a Discord integrációt is. Akkor nem lehetett tudni, hogy mikor lesz éles a csevegés, de a várakozásnak vége. Arról nem is beszélve, hogy elvileg nagyon egyszerű beállítani mindent. Fontos, hogy a hangcsevegés funkció csak PS5-ön érhető el, PS4-en nem.

Így használhatod a PS5-ön a Discordot

  • Az első és legfontosabb, hogy a PS5 legyen naprakész, töltsd le a legújabb rendszerfrissítést.
  • Ezután össze kell kötni a PSN fiókot a Discorddal. Ezt PC-n a Discord alkalmazásban a Beállítások > Kapcsolatok fülön lehet megtenni.
  • Ha korábban már összekapcsoltad őket, ezt most akkor is meg kell tenni. A játéktevékenység másra vonatkozik.
  • Válassz egy csatornát, amelyhez csatlakozni szeretnél PC-n vagy mobilon a DC alkalmazásban.
  • Jobb egérgomb és válaszd az „Átvitel a konzolra” (Transfer to Console) opciót, és válaszd a PS5-öt.
  • Végül nyomd meg a ‘Hang átvitele’ gombot, és kész.

Ha így is bonyolult, akkor itt van róla egy videó:

 

Most végre játék közben közvetlenül a PS5-ön keresztül dumálhatsz a haverokkal Discordon. Igen, a megoldás kissé bonyolult, és kell hozzá a PC-s vagy mobilod DC is, de legalább működik és hivatalos. Jó szórakozást!

Ezt láttad már?

Eltűnhet a boltokból az Atomic Heart – De mi köze ennek a háborúhoz?

 

×