Bejönni látszik a streaming üzlet, úgyhogy a régi nagy sikerű film sorozatváltozata zöld utat kap; közben viszont lezárul néhány RTL+-os tartalom története.

A haza RTL streaming platformja eddig erős tartalmakkal igyekezett közönséget szerezni a már 6-8 féle szolgáltatáshoz hozzáférő magyarok körében, és a trend folytatódik – egyrészt már ismert sorozatsikerek folytatásával, másrészt új adaptációval. Tud az RTL, ha akar – bizonyította be például A király gyártásával, de most új vizekre evez:

az eleve sorozatnak írt tartalmak után spinoff sorozatot készítenek a Valami Amerika filmekhez.

Ezt Kolosi Péter tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes árulta el a SorozatWiki podcastjában. A filmekhez lazább szálakkal kapcsolódó sorozat premierje egyelőre nem ismert, de az biztos, hogy az eredeti mozikat jegyző Herendi Gábor fogja kezelésbe venni a tartalmat.

Az interjúban nem ez volt az egyetlen nagy bejelentés: Kolosi sokatmondóan sejtette, hogy folytatódik a Gyertek át!, megerősítette, hogy már a nyár előtt elérhető lesz a Mellékhatás második évadja és forgatnak folytatást a Drága örökösökhöz is. Ami ugyanakkor biztosan véget ér, az a Mestercukrász és A konyhafőnök VIP (amiből a hétköznapi versenyzős vetélkedő megmarad), illetve A Nagy Fehér Főnök. Ez utóbbi nem sikertelenség miatt (sőt!) nem kap folytatást, hanem mert egy eleve egyévados cseh sorozat alapján készült, és a szerzőjének az az ars poeticája, hogy nem ír több évadot semmilyen történetből.

Ha még nem láttad, ez is erősen ajánlott kontent az RTL+-on:

Ne este kezdd A Királyt, mert be akarod darálni! Ennyire jó az RTL+ új sorozata

 

×