Valószínűleg nem kell nagyon sokat várni a Hangya és a Darázs: Kvantummánia Disney+-os premierjére.

A Hangya 2015-ben mondhatni elég mélyről indított, hisz nem pont a legnépszerűbb hősök közül való volt, aki bár oszlopos tagja a képregények Bosszúállóinak, a Marvel filmuniverzumában évekkel megcsúszott a csatlakozással. Peyton Reed viszont jól vette az akadályt, és a szuperhős első filmes feltűnése nem csak egy szórakoztató heist movie lett, de képes volt újrafűszereznie is a zsánert.

Ugyan a második etap már közel sem ütött ekkorát, bőven hozzátett annyit a Marvel-univerzumhoz, hogy az utolsó percéig megérje végigülni. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy a Hangya kissé megfáradt, és hiába próbálkozik a Darázsra és lányára támaszkodni, a harmadik filmmel mindannyian a kvantumvilág földjére rogytak.

Ezúttal viszont nagyon úgy tűnik, hogy aki meg szerette volna nézni a moziban a Hangya és a Darázs: Kvantummániát, az már a nyitóhetében megtette.

Ezt onnan tudhatjuk ennyire pontosan, hogy a film nézettsége a második hetében 69%-kal zuhant be, pontosabban ennyivel kevesebb jegyet adtak el a mozipénztárakban. Pedig soha ennyire jelentős még az apró óriás, hiszen a Kvantummániával ő és csapata nyitják a Marvel filmek 5. nagy fázisát.

 

Azt pedig aligha feltételezhetjük, hogy a Marvel-filmuniverzum létezésének legnagyobb visszaesését a belógók okoznák, a nézők egyszerűen nem kíváncsiak a komikusan kinéző Modokra és az új Thanosként belengetett, de eddig vérunalmas Kangra, illetve a meg-megfáradó, minden filmben egyre ‘ugyanolyanabb’ szupersztorira.

Mondjuk a Disney+-ra tökéletes lenne, ha pedig a film továbbra is ilyen mértékben veszít az érdeklődésből, akkor borítékolható, hogy hamar bekerül a streaming szolgáltatás kínálatába. Ez általában (és maximum) a premiertől számítva 70 napot jelent, de azon sem lepődnék meg különösebben, hogy a Hangya 3-mal nem várnának ennyit.

Mikor jöhet akkor a Hangya és a Darázs: Kvantummánia a Disney+-ra?

Matekozzunk reálisan: ha a Disney kivárja a 70 napot (és általában kivárja), akkor a Hangya és a Darázs 5. fázist nyitó filmje a február 16-i mozis premierjével kalkulálva leghamarabb április levégén kerülhet a szolgáltatásba. De mivel Disney+-os premierek jellemzően szerdára esnek, így sokkal valószínűbb,

hogy a Kvantummánia május első heteiben: május 3-án vagy legkésőbb 10-én érkezhet az otthoni képernyőkre.

De mint mondtam, a mikroszkopikus kaland bár a saját előzményeihez képest kiemelkedően teljesít, egyelőre nagyon gyorsan apad a nézők lelkesedése. Ugyanakkor történt már hasonló a Marvel háza táján korábban: a Variety szerint például a „Fekete özvegy” 67,8%-os, a „Thor: Szerelem és mennydörgés” 67,6%-os, a „Doctor Strange az őrület multiverzumában” 67%-os, de még a „Pókember: Nincs hazaút” is 67,5%-os visszaesést könyvelt el a második hetében. Magyarul elég valószínű az a 70 napnyi kivárás.

Ez nyilván nincs kőbe vésve, hivatalos infó a streaminges premierről még semmi, eddig viszont minden esetben így járt el a vállalat. (Kivéve a Pókemberrel, de csak mert arról a Sony dönt.)

Ezt is érdemes elolvasnod:

Itt az összes újdonság – 69+ új sorozat és film érkezik a Netflixre márciusban

 

×