Már az első rész is meglepően sikeres lett, a folytatás azonban újabb magaságokba repíti a túlélőhorror-sorozatot.

2018-ban a The Forest tulajdonképpen a semmiből robbant a köztudatba, amit azonnal fel is kaptak a legnevesebb streamerek. Nálunk is egészen sokat pörgött a túlélőjáték, aminek a frissen indult folytatása még nagyobb sikernek néz elébe, mint az elődje.

A Sons of the Forest épp csak pár napja jelent meg a Steam korai hozzáférés programján keresztül, de a maga 380.000-es egyidejű játékosával már most a platform egyik legnépszerűbb játéka. Csupán az örök élbolyba tartozó multiplayer címek előzik, mint a CS:GO, a DOTA 2 és jobb pillanataiban az Apex: Legends, míg olyan neves játékokat előz, mint a szintén gigasiker Hogwarts Legacy, az örökifjú GTA 5, vagy a Call of Duty: MWII.

Mindezt úgy, hogy a Sons of the Forest nemhogy nincs még befejezve, de 29 eurót, azaz kb. 11.000 forintot is elkérnek a „félkész” programért. Mégis elment belőle közel rekordmennyiség: 24 óra leforgása alatt több mint kétmillióan fizettek a túlélőpróbáért.

 

Ezt persze egyáltalán nem lehet sajnálni az Endnight Games fejlesztőitől, hisz a visszajelzések alapján a játékuk nem csak gyönyörű és jól megkomponált, de még ebben a „félkész” állapotában is sokkal jobb élményt nyújt, mint néhány nagyobb költségvetésű cucc (köhhömm, Saints Row). Sőt, a Sons of the Forest nem csak Steamen, hanem a Twitchen is hódít,

ami a csütörtöki megjelenése ellenére az elmúlt egy hét 5. legnézettebb játéka lett.

Ez pedig azt jelenti, hogy a túlélőhorrort nem csak játszani, hanem nézni is szeretik az emberek. Minderre egyébként számíthattunk, a megjelenése előtt ugyanis ez volt a Steam legtöbb kivánságlistáján szereplő játéka, beelőzve egyébként a Microsoft és a Bethesda fémjelezte Starfieldet.

A remekül sikerült programmal egyébként Magyarország legnagyobb tartalomgyártó csapata, a TheVR is nyomja, amit a csatorna hivatalos Twitch-csatornáján lehet élőben követni, míg az adásokat a TheVR Gaming+ Youtube-csatornán lehet visszanézni.

A fejlesztők a siker hatására nem dőlnek hátra, azt ígérik ugyanis, hogy a játékosok visszajelzései alapján új játékmechanikákkal és funkciókkal tökéletesítik a játékot, illetve minden meglelt hibát kijavítanak.

Ezt is olvasd el:

Hazudik, mint a vízfolyás! – Ezt mondta a ChatGPT a legnagyobb magyar videósokról

 

 

×