Huzamosabb idő után jelentkezett új videóval a YouTuber, de az epizód szokatlanul indul: sötét háttér előtt azzal a felirattal, hogy „Miért tűntem el?”

Sokaknak feltűnt, hogy a több mint 900 ezer feliratkozóval rendelkező Radics Peti tőle szokatlanul hosszú ideje nem töltött fel videót a csatornájára. Ezt megelőzően három hete jelentkezett, ami tőle azért furcsa. Hosszú szabadság? Esetleg betegség miatt?

Sajnos az utóbbi.

Jó hír, hogy semmi jóvátehetetlen nem történt, de némi kezelési és lábadozási idő indokolt, mielőtt újra rendszeres tartalomgyártásba fogna. Mint mondja, először az volt furcsa számára, hogy nem jöttek a kreatív gondolatok, nehezére esett kommunikálni más emberekkel, sőt, reagálni sem tudott úgy a világ dolgaira, mint évekkel ezelőtt – nem beszélve arról, hogy rendkívül feledékeny lett és a lemeze felvételeit is csak nagyon nehezen tudta befejezni.

Forrás: Radics Peti Facebook-oldala

Megijesztették a tünetek, ezért utánajárt, és kiderült, hogy alvási apnoétól, vagyis egy súlyos, ismételt légzésleállással jelentkező alvászavarral küszködik. „Ez a dög”, ahogy nevezi, számos szervi, elsősorban szív – és érrendszeri szövődmény (érelmeszesedés, magas vérnyomás, szívritmus-zavar, stroke, szívinfarktus) okozója lehet, ezért foglalkozni kell vele.

A tünetek között hangos horkolás, felhorkantás, éjszakai fuldokolás vagy fáradt ébredés szerepel és feltétlenül alvásszakértői véleményezést, műszeres alvásvizsgálatot, illetve kezelést igényel, hiszen minél gyakrabban ismétlődik a légzéskimaradás, annál töredezettebb, és nyugtalanabb lesz az alvás – figyelmeztet az InspiroMed.

A YouTuber szintén építő jelleggel fűzte hozzá, hogy az apnoe hosszútávon szedi szét az embert, mentálisan és fizikailag egyaránt, ezért ha a veled élők jelzik, hogy fenti tüneteket produkálod, például alvás közben hosszú percekig nem veszel levegőt, majd fuldokolva felébredsz, mihamarabb kezeltesd, mivel létező és alattomos betegségben szenvedsz.

 

Radics Peti egyébként nem csak erről, hanem két halálközeli élményről is beszámolt, amikor kis híján súlyos autóbalesetet szenvedett. Mindez egy hónap alatt. Szóval a távolmaradásának oka az, hogy elkezdte kicsit jobban értékelni azt az egy életet, ami adatott nekünk és lábadozik, illetve pihen. Megígérte: amint rendbe szedi magát, videóval és új zenékkel is jelentkezni fog, de egyelőre várja a március 6-án induló kezelését.

Van, hogy a YouTube maga is nehezíti az alkotók életét:

Megszívatták a gaming YouTubereket, vagy sem? A TheVR szerint nincs itt semmi látnivaló

 

×