Mától kezdődően bárkinek lehetősége van egyetlen Game Pass-előfizetésen közösködni négy másik játékossal.

Egészen szürreális jelenségeknek lehetünk a szemtanúi az elmúlt néhány hónapban. Ugyanis amíg a piacvezető film- és sorozatstreaming szolgáltatás, a Netflix szűrni és büntetni kezdte a jelszó-, profilmegosztást, aminek egyébként nagyrészt köszönheti az elterjedését, és amire komplett marketinget épített anno, addig a piacvezető videojátékszolgáltatás, az Xbox Game Pass előremutató módon épp a megoszthatóságot vezeti be.

Ez a funkció a Game Pass Friends & Family néven mutatkozott be még tavaly, mától pedig a magyar előfizetők számára is egy választható csomagopció. Ennek a csomagnak a lényege pontosan az, amire gondolunk: egyetlen előfizetést egyszerre többen, összesen öten vehetünk igénybe. A megosztott profilok gazdáinak pedig a Netflix eszement korlátozásával ellentétben nem kell egy háztartásban élnie, de még csak rokonoknak sem kell lenniük. Elég összebeszélni a haverokkal, összedobni rá a havidíjat, aztán mindenki úgy és akkor férhet hozzá a gigantikus játéktárhoz, ahogyan csak akar.

A Game Pass Barátok & Család pedig ebben a formában nagyon is megérős lehet, hiszen a csomag pontosan azt kínálja, amit a Game Pass Ultimate. Játékstreaminget, hatalmas játéktárat, amihez hozzájön az EA Play teljes katalógusa is, illetve exkluzív kedvezményekkel vásárolhatunk az Xbox áruházában. A mentések a különböző gamer profilok miatt nem fognak keveredni, ettől nem kell tartani.

Ami pedig az anyagiakat illeti, itt jön az a rész, amit a redmondiak sokkal jobban megfogtak, mint a Netflix:

A Game Pass Barátok & Család egyetlen hónapra 8390 forintba kerül, cserébe viszont nem ellenőrzik, hogy ki kivel és miért osztja meg az előfizetését.

Ez azért lehet különösen előnyös, mert ez öt felhasználóra vetítve 1678 forintra jön ki egy hónap Game Pass Ultimate, ami önmagában két és félszer drágább, 4200 forintba kerül. Ezt a megoldást a Netflix is elleshetné mondjuk ahelyett, hogy az előfizetés havidíján felül egy szűrőprogram segítségével próbálják kiszámlázni az extra profilok költségét.

Ha érdekel a Game Pass Barátok és Család csomag, akkor a hivatalos magyar nyelvű felülete fölött érdemes lamentálni egy előfizetésen. Egy baráti társaságnak és egy gamer famíliának eléggé megéri.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Most vegyed, míg olcsó! – Brutálisan megdrágulnak az Xbox Series-ek

 

×