A Summoner’s Rift lángokban áll, mióta a Riot Games kiadta Aurelion Sol új, átfogó játékmenet-frissítését a League of Legendsben.

A Summoner’s Rift lángokban áll, mióta a Riot Games kiadta Aurelion Sol új, átfogó játékmenet-frissítését a League of Legendsben.

Runeterra kedvenc űrsárkánya volt a hónap fénypontja sok Mid laner számára szerte a világon. Persze a pozitív hátszél nem tartott sokáig, felbukkant ugyanis egy bug, ami rettenetesen kellemetlen hőst csinál Aurelion Solból – de csak akkor, ha egy konkrét karakter ellen játszik.

Több játékos is felfedezett egy hibát, ami csak akkor fordul elő, ha Aurelion Sol felhelyezi a Singularity képességét a pályára, majd ezt követően Mordekaiser a Halál Birodalmába (Death Realm) küldi. Ha valamelyik ellenfél játékos a Singularity hatásterületén rohangál ekkor, nos jó eséllyel gyorsan visszakerül a Fountainbe és van ideje bevásárolni.

 

Ez azért van így, mert amint Aurelion Sol E képessége lejár, a képesség meghibásodik Mordekaiser ultija miatt, aminek következtében a húzás által elszenvedett játékosok folyamatosan égési sebzést szenvednek, amit a Singularitytől kapnának, ha az még aktív lenne a térképen. A debuff nem tűnik el, így lassan halálra égnek a szerencsétlen ellenfelek egy fantom képességtől.

Nincs mód ennek a hatásnak a leküzdésére, amíg el nem fogadod a sorsodat, és hagyod, hogy bajnokod meghaljon, az égés csak ekkor ér véget. Összességében tehát most nem igen ildomos Mordekaisert választani Aurelion Sol ellen, vagy ha így teszünk, törekedjünk arra, hogy ne használjuk a végső képességüket ellene. A hibahatár túl nagy, és egy late game helyzetben ez a hiba dönthet győzelem és vereség között.

A múlt héten egy időre a Riot felfüggesztette Aurelion Solt a játékon belüli problémák miatt, de egyértelmű, hogy a fejlesztőknek még bőven van tennivalójuk, hogy elkerüljenek minden további problémát a jövőben. A cikk írásakor a fejlesztők még nem adtak ki hotfixet a hiba kapcsán.

Ezt olvastad már?

Ezeket a LoL karaktereket törölnék legszívesebben a játékosok

 

×