Ilyen lenne, ha a Mazsola és Tádéból is lenne horrorfilm.

Az utóbbi időben egyre több klasszikus gyerekmeséről hallani, ami alapján horrorfilm készül. Ilyen a Bambi, a Pán Péter vagy éppen a Micimackó, aminek horrorváltozatát március 28-án mutatják be a mozikban. Sőt, már azt is tudni lehet, hogy folytatása is lesz. Ennek a horrordömpingnek a hatása mozgatta meg a Palóc Videótéka alkotóit.

Íme a Mazsola és Tádé magyar horrorelőzetese.

Aki esetleg nem ismerné, a Palóc Videótéka Youtube csatornája mögött egy igen összetett alkotói csapat húzódik, akik az elmúlt években már több vicces/érdekes film-és videojáték koncepciót mutattak be. Ezek közül személyes kedvencem a Betyár Szimulátor, egy magyar világban játszódó Red Dead Redemption 3 játék, filmes formában. A csapatot most a Micimackó horror ihlette meg, így elképzelték, milyen lenne, ha horror készülne a Mazsola és Tádéból, abból a magyar televíziós bábfilmsorozatból, ami 1969 és 1973 között futott. Hát ilyen:

 

Természetesen, ahogy a csatorna összes videója, ez is csupán egy paródia, egy vicces elképzelés egy gyerekmeséből készült horrorról. Nem készül belőle teljes film, ez csupán egy előzetes.

„Egy fiatal filmes társaság elhatározza, hogy Mazsola és Tádé történetét dolgozzák fel diplomafilmjükben. Ehhez ellátogatnak a mesehősök erdejébe, hogy terepszemlét tartsanak és ihletet gyűjtsenek… De amit végül találnak, arra nem készültek fel…” – olvasható a videó leírásában. Bár ez valószínűleg sosem valósul meg, a Micimackó: Vér és méz március 28-tól nézhető a mozikban.

Ezt láttad már?

Mi az a T-póz és miért állnak a játékokban mindig így a karakterek?

 

×