Egy kifejezetten remek játékot ad ingyen az Epic Games, sokan mégis alaposan meg fogják nézni a lónak azt a bizonyos fogát.

„Szar! Gyenge! Ingyen se kell!” – harsogják bele az Epic Games Store heti ingyen osztogatott játékairól szóló cikkek alatti kommentmezőkbe a telhetetlen ‘nekemsemmisejó’ arcok. Ez történik majd most is, de minimum nem most fog megváltozni a helyzet, mivel az Epic ezúttal nem egy óriási, gigantikus, mindent is felülmúló játékot ad – már megint – tök ingyen mindenkinek, hanem egy kisebb, kevésbé ismert indie fejlesztést.

Hogy a játék ettől rossz lesz-e? Nyilván nem, csak a jelentős többség valamilyen megmagyarázhatatlan undorral fogja eltolni magától. Pedig a Warpips egy meglepően mély és egészen szórakoztató stratégiai cucc lett, amit az első játékukat jegyző Skirmish Mode Games készített.

Jár is érte a pacsi, ugyanis a fejlesztők a munka közben a C&C és a Nexus Wars klasszikusokból lestek el jó néhány dolgot. Szerintük legalábbis, ha a kettő szerelembe esne, majd születne egy gyermekük, akkor az pontosan olyan lenne, mint a Warpips. Ebből már nagyjából sejthető, hogy egy kőkemény háborús „face2face” stratégiáról van szó, amiben a legfőbb cél a lehető legnagyobb haderő felépítése, majd az ellenfél totális megsemmisítése.

Amiért viszont érdekes lehet a Warpips azoknak is, akik nem különösebben rajonganak vagy érdeklődnek a műfajért, hogy nem nagyon van benne mikromenedzselés. Azaz nem kell az apró részletekbe bonyolódni, minden aróságon szöszölni, ezért nagyon könnyen és gyorsan meg lehet tanulni. Ettől függetlenül viszont kulcsfontosságú, hogy miként állítjuk össze a hadsereget, hogy milyen technológiával és eszközökkel látjuk el a katonákat, vagy hogy mikor, mivel és hol támadunk.

A Warpips abban is nagyon erős, hogy nincsen benne két ugyanolyan harc és helyzet, minden teljesen véletlenszerűen generált. Így pedig nem is létezik benne előre betanulható, mindig működő taktika sem, ergo az nyer, aki a lehető leghatékonyabban adaptálódik a környezethez.

A játék pedig február 16. és 23. között teljesen ingyenes az Epic boltjában, bárki a játéktárához adhatja, ahol az akció lejárta után örökre megmarad.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mi az a T-póz és miért állnak a játékokban mindig így a karakterek?

 

×