Biztató hírek érkeznek az Nvidia műhelyéből.

Most, hogy az Nvidia a felső/felső-közép kategóriát kipipálta az elmúlt fél évben, ideje az alsóbb szegmensek felé fordulni. Az RTX 40 széria kétségkívül brutális nyers erővel, remek DLSS képességekkel és fogyasztási értékekkel rendelkezik. Nem biztos azonban, hogy a flagship modelleknél jönnek ki a sokkal jobb hatékonyság legnagyobb előnyei.

Éppen ezért sokan várják már a soron következő RTX 4070, RTX 4060 Ti és RTX 4060 modelleket. Ezúttal az utóbbiról kaptunk néhány friss információt. Az Nvidia javában tesztelgeti már ezeket a kártyákat, ám egy utolsó pillanatban történő változtatást sosem zárhatunk ki. Ennek ellenére vagy éppen ezért, érdemes lehet már ízlelgetni az RTX 4060 feltételezett tulajdonságait.

Igazán energiatakarékos lehet az RTX 4060!

Az információt ezúttal is az Nvidia leakek nagy ismerőjének, kopite7kiminek köszönhetjük. Az elmúlt időszakban nem igazán tévedett, remélhetőleg ezúttal sem kell csalódnunk majd. Az alábbi tulajdonságokra érdemes felkészülnünk:

  • AD107-400-A1 GPU-val érkezik a kártya
  • 3072 CUDA mag áll a felhasználók rendelkezésére
  • 8GB GDDR6 memóriát kap az újdonság
  • 24MB L2 Cache lesz a fedélzeten
  • A fogyasztása az, ami igazán pazar, hiszen 115W maximális fogyasztással rendelkezik

Nyers erőben a kártya az RTX 3060 Ti szintjén lehet majd. Mindezt olyan finomságokkal, mint az AV1, az DLSS3 és persze a közel fele akkora fogyasztás. Ez papíron nem hangzik rosszul, ám ahogy minden esetben, ezúttal is az árcédula dönthet majd a sorsáról.

Ha már Nvidia:

Azonos a név, de miért? – Így vernek át manapság a laptopok gyártói

 

×