Sajnos egyelőre nem hivatalos formában, de rajongók által készül a multiplayer mód a Hogwarts Legacy játékosai számára.

Megmondom őszintén, én is nagyon vártam már a Hogwarts Legacy-t, és nagyon sajnáltam, amikor kiderült, hogy teljesen single player lesz. Pedig elképzeltem, milyen jó lenne a legjobb Harry Potter rajongó haverommal együtt felfedezni a varázsvilágot, és együtt harcolni a trollok ellen. Sajnálatos, hogy (egyelőre) ez a hivatalos verzióból kimarad. Egyes rajongók azonban úgy tűnik, hasonlóan gondolkoztak, mint én, így nekiláttak mod szintjén egy többjátékos megoldás fejlesztésének.

A Skyrim Together Reborn multiplayer mod mögött álló csapat a Hogwarts Legacy multiplayer modján dolgozik, ami a HogWarpnevet kapta.

Íme a tesztvideó:

 

Nem biztos tehát, hogy a Hogwarts Legacy teljesen single player marad, legalábbis azok számára, akik PC-n játszanak. Az ilyen típusú modok, mint ahogy a már elkészült modok is, csak PC-re érhetők el, a többek ne is álmodjanak róla.

A HogWarp modot úgy tervezték, hogy a játékosok együtt játszhassanak a híres mágiaiskolában. A mod készítője, Yamashi a Discordon azt mondta: a mod középpontjában „a co-op és a roleplay áll”. A cél jelenleg az, hogy akár nyolc ember is együtt játszhasson majd, bár ez még a fejlesztés alakulásától függően változhat.

„A célunk az, hogy a játékosok stabilan játszhassanak együtt, mi magunk nem fogunk semmilyen multiplayer specifikus tartalmat létrehozni. Egy stabil keretet szeretnénk biztosítani, hogy az emberek egyszerre élvezhessék a játékot” – tette hozzá.

Jelenleg Yamashi egyébként egyedül dolgozik a HogWarp-on, aminek teszt buildje már elérhető és kipróbálható a Patreon előfizetők számára. Persze mindenkit figyelmeztetnek, hogy a mod még nagyon gyerekcipőben jár, tele van hibákkal. A mod teljes megjelenéséig valószínűleg még néhány hónapot várni kell.

Ez is egy fontos mod lesz:

MAGYAR nyelven is játszható lesz a Hogwarts Legacy – Már készül a magyarítás

 

×