Az Apple a hétvégén sem unatkozott.

Hétfő kora este, magyar idő szerint 19:00 órakor az Apple váratlan frissítéseket adott ki a telefonokra, tabletekre és számítógépekre. Aggodalomra semmi ok, nem főverzió érkezett, azokat az Apple kifejezetten sokáig teszteli, ám a sietség nem volt véletlen ezúttal sem. A frissítések fontos hibajavításokat és biztonsági frissítéseket is tartalmaznak, így minél előbb ajánlott azok feltelepítése.

Nézzük is, hogy mit is hozott pontosan az iOS 16.3.1!

IPhone készülékek esetén az alábbi, nagyobb hibákat javította az óriáscég:

  • Előfordulhatott, hogy az iCloud-beállítások nem válaszoltak, vagy helytelenül jelentek meg, ha appok használták az iCloudot.
  • Előfordulhatott, hogy a Lokátorra vonatkozó Siri-kérések nem működtek.
  • Optimalizált Ütközésészlelés funkció az iPhone 14- és 14 Pro-modelleken.

Az iOS 16.3.1 olyan gyorsan érkezett, hogy több, nagyobb applikáció is problémákba ütközött. A Google Fotók alkalmazása különösen kiemelendő, ha napi szinten használjuk, akkor érdemes még pár napot kivárnunk. Minden más esetben az azonnali frissítés az opció, hiszen a fenti, kiemelt hibajavítások mellett, több kevésbé látványos sebezhetőséget is sikerült befoltozniuk az Apple mérnökeinek. Ezek egy része a Safari-val kapcsolatos, ezért meglepő, hogy a MacOS Ventura is kapott egy javítócsomagot. Az iOS 16.3.1 iPhone 8 és újabb modellekre telepíthető fel, a 17-es verzió megjelenésééig már nem kell attól félnünk, hogy további készülékek morzsolódnának le.

Forrás: HVG

Nem minden az, aminek látszik:

Azonos a név, de miért? – Így vernek át manapság a laptopok gyártói

 

×