A PUBG mögött álló alkotók tervezik meglovagolni az Escape from Tarkov és a DMZ sikerét, egy teljesen új „kimentős” játékkal.

Nemrég több oldal, többek között a The Loadout számolt be róla, hogy friss videojáték jelent meg a Krafton vállalat legutóbbi pénzügyi jelentésében. Aki esetleg nem tudja, a Krafton a PUBG tulajdonosa, mely igyekszik a PUBG-ből igazi franchise-t varázsolni a jövőben. Úgy tűnik, nem csak a battle royale univerzumában terveznek játékot, de több ismert formátum sikerét is igyekeznek meglovagolni.

A Project Black Budget az extraction műfajt célozza meg, mint az Escape from Tarkov vagy a Call of Duty DMZ.

Ha minden igaz, akkor egy PvPvE nyílt világú játék készül, amiben rengeteg kiszámíthatatlan élményt kapunk. Természetesen lövöldözni rengeteget kell majd. A tervek szerint a játék PC-re, konzolokra, sőt mobilokra is megjelenik majd. Sajnos a fejlesztés korai szakaszban jár a dolog, így megjelenési dátumot nem tudunk.

A játékot egyébként a PUBG-t fejlesztő PUBG Studios, korábbi nevén a PUBG Corporation fejleszti. Bár az ismert battle royale már nem olyan népszerű, mint mikor berobbant a köztudatba, továbbra is az egyik legnépszerűbb játék a Steamen, mobilos verziója pedig a világ egyik legnépszerűbb játéka.

Az utóbbi években azonban egyre nagyobb volt az érdeklődés az olyan játékok iránt, mint az Escape from Tarkov. Nem véletlen, hogy az Activision is ellépett ebbe az irányba, a DMZ móddal. A Krafton ezen kívül a Subnautica című túlélő-kalandjáték folytatásán dolgozik (a Krafton 2021-ben vásárolta meg a Subnauticát fejlesztő Unknown Worlds-t).

A Kraftonnál tervben van még egy Project GoldRush nevű akció-kaland PvPvE sandbox játék is, valamint a Project Windless, a The Bird That Drinks Tears című dél-koreai fantasy webregényen alapuló játék.

A Krafton nemrég megjelent Dead Space utódja, a The Callisto Protocol úgy tűnik, nem váltotta be hozzá a hozzá fűzött reményeket. A cég ötmillió példányt szeretett volna eladni, ebből eddig 2 millió sikerült.

Ezt láttad már?

A világvége utáni Budapest látható a “Műanyag égbolt” előzetesében

 

×