Vaskos kulináris kalandra készül az ActiVision Blizzard és az Insight Editions kiadó. A Diablo ételeit és italait hamarosan te is összedobhatod otthon.

A videojátékokkal kapcsolatos merchandise termékek útjai kifürkészhetetlenek, hiszen mindenféle formában megjelenhetnek, még akár szakácskönyvként is. A Blizzard kiadványa talán meglepetésként ér, pedig valójában nem új az ötlet, viszont az, hogy ehhez hasonló tartalom születik a Diabloból, mindenképpen az.

A Diablo: The Official Cookbook premierjét 2023. október 24-re jelentette be az Insight Editions kiadó. A 192 oldalas könyv több mint 60 receptet fog tartalmazni, de nem csak ételekhez, hanem italokhoz is. Ezek mindegyike a Diablo univerzumra, illetve annak karaktereire és helyszíneire épül. A kulináris utazás a Sanctuary sötét fantáziavilágába kalauzol, hogy a rengeteg játék után meg is tudd kóstolni az ikonikus sorozat világát.

Ehhez a game-ből inspirálódó receptek ízgazdag összeállítása fog segítséget nyújtani.

A sötét fantasy franchise nem az első márka, amelyikhez hivatalos szakácskönyv készül, hiszen korábban született hasonló a God of War, a Fallout, a The Witcher, a Final Fantasy, a World of Warcraft, a The Elder Scrolls, az Assassin’s Creed és a Halo ízeiből is. Nagyon úgy fest, hogy új, váratlan trend született.

A Diablo szakácskönyv az Amazonon, a Barnes & Noble-on, a Books-A-Millionon, a Bookshopon és az Indie Boundon lesz elérhető, kb. 13 ezer forintnyi dollárért – osztotta meg az MSFT.com. Magyar fordítás megjelenéséről egyelőre nincs tudomásunk.

Azt viszont már tudni lehet mikor jön ki az új Diablo:

A Game Awards előtt kiszivárgott a Diablo IV megjelenési dátuma

 

×