A beígért fegyver nerf sem maradt el.

A várakozásoknak megfelelően kedd délután az NA/LATAM szerverekre megérkezett a Valorant 6.02-es verziója. Ez a frissítés nem került fel a tesztszerverekre, ám a Stinger nerfet már előre lekommunikálták a fejlesztők. Azt hihettük, hogy további meglepetést nem tudnak okozni, ám ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna. Az online játékok egyik legnagyobb problémájára, a magasabb pinggel rendelkező játékosok okozta panaszokra reagáltak.

Nézzük is a változásokat!

Stinger

Nincs több eszetlen darálás, a fejlesztők szerint túl OP volt a meccsek kezdeti köreiben az SMG fegyver. Több szinten is nerfelték az SMG-t:

  • A Stinger árán növelnek a fejlesztők. A korábbi 950 kredit helyett immár 1100 kreditért vásárolhatjuk meg az SMG fegyvert.
  • A sebzés sem marad a régi. Jelenleg 0-20 méter között 27-et, majd 20 méter felett 25-öt sebez a fegyver. A frissítés után 0-15 méter között marad a 27-es sebzés, ám 15 méter felett már 23-as sebzéssel érdemes kalkulálni.

Ping problémák

A fejlesztők a játék kezdeti szakaszában 200 ms értékben határozták meg a szerverek rewind limitjét. Ez azt hivatott megakadályozni, hogy falak mögött kapjuk a találatokat és hasonló, magas pinggel összefüggő jelenségeket. A felhasználói visszajelzések és a fejlesztők mérései alapján ez az érték 140 ms-re csökken holnaptól. Ez az alábbi hatásokkal lehet a meccsekre:

  • Ha csak olyan meccseken játszol, ahol mindenkinek alacsony pingje van, akkor nem igazán vehetsz észre semmit
  • Ha magasabb pinggel rendelkező játékosok ellen játszol, akkor kevesebb esetben érzed úgy, hogy már fal/fedezék mögött lőttek el. A magas pinggel rendelkező játékost fogja büntetni a Valorant, így ő tapasztalhat anomáliákat a lövések regisztrációjában. 

A fejlesztők a fentieken kívül több, a Lotus pályával kapcsolatos hibát is javítottak. A frissítés várhatóan magyar idő szerint szerda délelőtt 9 órakor élesedik majd az európai szervereken.

Ismét lehet szurkolni:

Több magyar csapat is ott lesz – Jön a Valorant EAST: United 5. hete

 

 

×