Más irányból közelítenék meg a dolgot.

A 2023-as CES-en szinte mindegyik nagyobb szereplő képviseltette magát. Friss információkat tudhattunk meg az Intel vagy épp az AMD processzorokról, de videókártyákkal is előrukkoltak a cégek. A gyártók bemutattak friss laptopokat, monitorokat vagy épp perifériákat. Könnyen lehet azonban, hogy a CES egyik legizgalmasabb készüléke felett sokan nemes egyszerűséggel átsiklottak.

A YouTube bugyraiban tengődő videót a Retrododo szerkesztősége szúrta ki az elmúlt napokban. A videót Federico Ini töltötte fel, közel négy héttel ezelőtt. A Samsung standján egy meglehetősen izgalmas készüléket próbálhattak ki a látogatók. Az óriáscég nemes egyszerűséggel csak Flex Gaming néven illeti a meglehetősen béta állapotban lévő eszközt.

Kell ez a piacra?

Jelenleg inkább csak egy demónak tekinthető az eszköz. A gombok kezdetlegesek, illetve tényleges hardver sem található a kütyüben. A leglényegesebb pont, a kijelző azonban valós, egy videót játszik le. A Samsung Z Flip telefonjaihoz hasonlíthatjuk a terveket, hiszen a képernyő megegyező módon tárul a játékosok elé. Kicsit a Nintendo 3DS jellemvonásai is felbukkannak ezen a kialakításon a felosztott felületnek köszönhetően.

Remek kérdés, hogy szükség van-e hasonló eszközre a piacon. A Logitech tavaly mutatta be Android alapú, főképp Streaming (xCloud, Geforce NOW) játékra alkalmas készülékét. A Razer is hasonló készülékkel törne be a piacra. Nagy eséllyel a Samsung is droidos alapokra építene, nem a dedikált hardver hajtaná meg a címeket. Sokan azonban továbbra is natívan, a hardveren, akár internet nélkül futtatnák a játékokat, melyre ár-érték arányban jelenleg a Steam Deck a nyerő. Ennek köszönhetően erősen megkérdőjelezhető a fentebb említett eszközök létjogosultsága, főleg, ha androidos telefonnal rendelkezünk.

Ha már gaming:

RIP GTX 1060, éljen a Win 11? – Ilyen egy átlagos PC 2023 februárjában

×