Hogy pontosan mivel reagál a(z egyelőre) legnagyobb keresőcég az OpenAI mindent learatni látszó projektjére, még csak sejteni lehet.

Úgy tűnik, hogy a ChatGPT elég rendesen felforgatja az online gazdaságot a ChatGPT chatbottal, hiszen nemrég a Google is válságtanácskozást tartott, hogy mivel tudnának versenyben maradni a tehetséges AI mellett – amibe nem mellékesen dollármilliárdokat kezdett invesztálni a Microsoft. Az üzletem.hu szerint a mesterséges intelligencia januárban már 100 millió havi usert vonzott a saját felületére, pedig csak november óta nyitott a lehetőség a széleskörű használatára. Ekkora számokat még a TikTok is csak kilenc hónap után tudott produkálni, szóval tényleg nagy dolgok vannak készülőben.

Nem csoda, hogy verseny alakul ki a legnagyobb technológiai vállalatok között,

hiszen mindenki meg akarja tartani a vezető szerepét. A Google is így van ezzel, ha ennyire gyorsan kitalált valamit, hogy ne sodorja el az OpenAI egyre okosabb szoftvere. A HVG megtudta, hogy a keresőcég pár napon belül fontos bejelentést tesz, egy olyan technológiáról, ami elsősorban a térképszolgáltatást, illetve magát a keresőt is érinti.

Forrás: gizchina.it

A bennfentesek azt pletykálják, hogy egy ChatGPT-hez hasonló kaliberű megoldást fognak a világ elé tárni,

amire szükségük is lehet (már ha rendelkezésre áll), hiszen bennfentesek úgy tudják, hogy a Microsoft a Bing keresője mögé szeretné beilleszteni a ChatGPT-t. Ha bejön, a Google rövid úton búcsút mondhat az elsőségének, ezért várhatóan saját fejlesztésű chatbotot enged szabadon. Az eszközt állítólag jó ideje tesztelik, Apprentice Bard néven, csak eddig titkolózás övezte. Most viszont kényszerhelyzetbe kerültek.

A Google egyelőre egy február 8-ára meghirdetett, negyven perces YouTube-eseményt lebegtet a világ felé, és azt sejteti, hogy valami nagyot és fontosat fog mondani. Persze mi is figyelünk a bejelentésre, és megírjuk neked, hogy ha tényleg nagy horderejű innovációról van szó.

Addig nézd meg, hogy miért tart az AI-től még a ChatGPT fejlesztője is:

A ChatGPT fejlesztője is fél: ekkora baj lehet abból, ha rossz kezekbe kerül az AI

 

×