Új korszak kezdődött a házifeladatok hamisításának történetében.

A régi szép időkben a tanulásért nem kifejezetten rajongó diákok általában valamilyen szívességért vagy pénzért cserébe a szorgalmasabb társaikkal bekkelték ki a házifeladat megírását, a technológia rohamos fejlődésével azonban már erre sem nagyon van szükség.

Előbb az internet nyújtott segítő jobbot a lustábbaknak, viszont még ez is annyi befektetett munkát igényelt, amit sokan sajnáltak a házira szánni. Most azonban az OpenAI fejlesztése, a frissen nyilvánossá vált ChatGPT erre is megoldást ad, hiszen már csak be kell írni feladatot, majd a mesterséges intelligencia a legjobb tudása szerint megcsinálja azt az ember helyett.

Nem is csoda, hogy Amerikában egyre több tanintézmény tesz lépéseket a program használata ellen, sokakat azonban még ez sem tántorít el attól, hogy megpróbálják átvágni a palánkon a tanárokat. Nem lehet például elvitatni azt az életrevaló diák ötletének zsenialitását, aki kitalálta, hogy a ChatGPT és egy 3D nyomtató segítségével miképp úszhatja meg még a kézzel írott házikat is.

A 3D_printer_stuff felhasználó alatt TikTokon is ténykedő iskolás egy külön oktatóvideó-sorozatot készített a dologról, hátha ezzel megkönnyíti néhány hasonló cipőben járó, a technológiához kicsit is konyító kortástának életét.

A dolog egyébként dióhéjban úgy működik, hogy a feladatot megcsináltatja előbb a ChatGPT-vel, majd a kapott anyagot átmásolja a 3dwriter nevű programba, ami kézzel írott formába konvertálja. Ezután csak kiválasztja a legmegfelelőbb (értsd. leghihetőbb) kézírás formát, javít egy kicsit a szóközökön, majd az egészen betáplálja egy 3D nyomtatóba. A tollal kiegészített nyomtató elé már csak egy füzetet kell helyezni, az indítást követően pedig szorgosan lekörmöli a leckét.

@3d_printer_stuff

#MadeWithKeurigContest #chatgbt #timelapse #fyp #3dprint #tutorial #easy

♬ Calm LoFi song(882353) – S_R

 

Persze némi mókolást így is igényel a trükk, de szerencsére a srác/lány mindent részletesen megmutat a videóiban. Azzal mondjuk lehetne vitatkozni, hogy a mutatvány valószínűleg pont annyi időbefektetést igényel, mint simán csak megcsinálni a házit, mindenesetre egészen érdekes, hogy a ChatGPT indulása után néhány héttel már itt tartunk.

via – PCGamer

Ezt is érdemes elolvasnod:

A ChatGPT fejlesztője is fél: ekkora baj lehet abból, ha rossz kezekbe kerül az AI

 

×