Nem csak egy egyszerű játékkatalógusról beszélünk.

A Microsoft Xbox Game Pass szolgáltatása több mint öt éve indult útjára. Örömteli hír volt, hogy a hazai játékosok viszonylag korán becsatlakozhattak az előfizetők közé. A Microsoft évről évre bővíti a támogatott országok listáját, szerencsére nekünk már ezzel nem kell törődnünk. Az Xbox név azonban ne tévesszen meg senkit, nem csak a cég konzoljain élvezhetjük az előnyöket, hanem Windows alapú számítógépeken vagy épp akár mobiltelefonokon is.

A jelenlegi előfizetési modellek

Jelenleg a fenti három előfizetési modellben érhető el a szolgáltatás. A PC / Konzol szekciók azoknak kedveznek, akik csupán egy platformon képviseltetik magukat. Az Ultimate pedig az összes szolgáltatást magában foglalja, meglehetősen kevés felárért cserébe. Az Xbox Game Pass több szempontból is kiváló választás lehet bárki számára, ebben a bejegyzésben a legnagyobb előnyeit vesszük górcső alá.

Íme 5 ok, amiért megérheti előfizetni az Xbox Game Pass-ra!

Bőséges játékkatalógus és mégis spórolunk

A Microsoft hivatalos felülete a bejegyzés megjelenésének pillanatában közel 450 játékot kínál PC-re és konzolra. Ezek nagy része átfedésben van, ám fellelhetünk olyan címeket is amelyek Xbox „exkluzívok” vagy épp csak Windows PC-n futnak. A teljes, 3000 vagy 4190 forintos árat tekintve is igazán megérheti előfizetnünk, de sokszor előfordul olyan, hogy 1-3 hónapot megúszhatunk 300 forintból is. Manapság EGYETLEN EGY AAA címet nem kapunk meg 25 ezer forint alatt, melyből bő fél évnyi Xbox Game Pass Ultimate előfizetést vásárolhatunk. A Microsoft saját címei az esetek jelentős részében azonnal játszhatóak, így az elsők között élvezhetjük majd a legújabb Forza részt is. Nem kérdés, hogy ár-érték arányban is verhetetlen a Microsoft előfizetése.

Riot Games x Microsoft

Azt már régóta lehetett tudni, hogy a Riot Games játékai előbb-utóbb tiszteletüket teszik a Microsoft Game Pass-ban. Ez december elején meg is történt, a fejlesztők 5 játékát is megtalálhatjuk a belépőben. Ennek köszönhetően nem csak a Valorant, hanem a League of Legends, a Teamfight Tactics, a League of Legends: Wild Rift és a Legends of Runaterra felhasználók is örülhetnek. Az alábbi előnyökkel érdemes kalkulálnunk:

  • League of Legends (PC): minden hős feloldva
  • League of Legends: Wild Rift (mobil): minden hős feloldva, 20% XP boost
  • Legends of Runeterra (PC és mobil): ingyenes Foundations Set, 20% XP boost
  • Teamfight Tactics (PC és mobil): egyes Kicsi legendák feloldva
  • VALORANT (PC): minden ügynök feloldva, 20% XP boost

Microsoft ajándékok

A Microsoft előszeretettel lepi meg kisebb-nagyobb ajándékokkal a Game Pass előfizetéseket. Jelenleg többek között ingyenes Discord Nitro és Apple TV+ előfizetésnek örülhetnek a felhasználók. Ezeket az Xbox konzolokon vagy az Xbox Game Pass mobilos alkalmazásában érdemes csekkolnunk, ebben sem fogunk csalódni. Rengeteg kozmetikai tárgyat szerezhetünk be különféle játékokhoz is, többek között a World of Tanks, a Smite és az Apex Legends rajongók is extra skinekkel bővíthetik a repertoárt a Microsoftnak köszönhetően.

EA Play előfizetés

Az Xbox Game Pass előfizetők igazából EA Play előfizetők is, bárminemű extra költség nélkül. Ennek köszönhetően szabadon válogathatunk a kiadó játékaiból. Az igazán friss címek kipróbálására pedig 10 órát biztosít az EA, így fejest ugorhatunk az F1 22-be vagy épp az éppen aktuális FIFA játékba is.

Xbox Cloud Gaming

Nincs erős számítógéped? Sokszor csak tablet vagy telefon elé tudsz lehuppanni, de PC szintű grafikán játszanál? Nem is kell tovább keresgélned, a Microsoftnak erre is van megoldása. Az Xbox Cloud Gaming segítségével weben, mobiltelefon, bizonyos tévéken, Xbox konzolokon és Windows gépeken is játszhatunk.

Ebben az esetben nem a gépünk futtatja a játékot, hanem a Microsoft szerverein történik a számolás, így egyedül a megfelelő internetet kell biztosítanunk az alkalmazások számára. Apple iPhone tulajdonosként különösen jól jött ez számomra többször is az elmúlt hónapokban, hiszen így az almás telefonon is teljesíthettem a Fortnite küldetéseket, ha épp nem voltam gépnél.

Előfizetnél Game Pass-ra? Kattints >IDE<!

Egyetlen frissítéssel környezetbarátabb lesz az Xbox – elmés újításokkal zöldít a Microsoft

 

 

×