A frissítés után egy héttel érkeztek is a mérések.

Múlt héten érkezett meg a legújabb iOS és iPadOS verzió, a 16.3. Vannak, akik azonnal frissítenek, ám olyan felhasználókkal is találkozhatunk, akik szeretnek kivárni. Több ok miatt is megérheti néhány napot várnunk. Néha váratlan, nagyobb bugokat is magával hozhat az új rendszer, melyet csak így lehet kikerülni. Arra is volt már példa, hogy az akkumulátoridőt befolyásolta negatív irányban a friss verzió.

A felhasználók az első pár napban mindig panaszkodnak ezzel kapcsolatban, ám sokan elfelejtik, hogy ilyenkor az iOS több háttérfolyamatot is végez. A valós eredményeket legalább egy hétnyi használat után érdemes megmérnünk, ekkor már tényleg használható ítéletet mondhatunk az új verzió felett.

Nézzük is, hogy vizsgázott az iOS 16.3!

Ezúttal egy népszerű YouTube felhasználó, iAppleBytes vállalta magára a feladatot. Igazán részletes mérésről beszélhetünk, hiszen hat iPhone modellt is felsorakoztatott. A legrégebbi egy iPhone 8 volt, míg az újabb generációkat az iPhone 13 képviselte. A készülékek izzadásáért a Geekbench szoftvere felelt, így minden téren egyenlőek voltak a feltételek.

A kisebb, régebbi iPhone készülékek érezhetően gyorsabban merültek, mint a többiek, ám ez iOS verziótól független jelenség. Az iPhone XR és a 11 közel 6 óráig bírta, az iPhone 12 7 óra után adta fel, míg az iPhone 13-nak a 9 óra sem jelentett kihívást. A korábbi adatokkal összevetve a legújabb, iOS 16.3-as verzión viselkedtek legjobban a készülékek, így emiatt sem kell aggódniuk a felhasználóknak. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy bátran frissíthetünk az új verzióra.

Forrás: HVG

Bill Gates és az iPhone:

Így nézett volna ki az iPhone, ha Bill Gates mutatta volna be

 

×