Minőségi FPS ugrást várhatnak a játékosok.

Az AMD Zen 4 startja nem minden szempontból sikerült tökéletesre. Az első időszakban meglehetősen drága alaplapokat vásárolhattak csak a potenciális vevők a processzorok mellé. Ezt tovább árnyalta az a tény, hogy az új architektúra megkívánta a kötelező DDR5 memóriát. Nem volt választási lehetősége az AMD rajongóknak, miközben az Intel továbbra is megelégszik a DDR4-el.

 

Az elmúlt pár hónap azonban több szempontból is javított ezen. Megérkeztek az olcsóbb B650 alaplapok, de a budget A620-ra sem kell már sokat várnunk. Csökkent a DDR5 memóriák ára is, így sokkal megfizethetőbb már az ugrás vagy a váltás. Időközben pedig még a processzorok árain is finomított az óriáscég.

Heteken belül érkeznek a játékra kihegyezett 3D V-Cache változatok!

Az AMD csütörtökön hivatalosan is bejelentette a „3D” jelzésű processzorok érkezését és a várható árcédulákat. A 3D V-Cache hangzatos név. Nagyon leegyszerűsítve ezek a processzorok megnövelt gyorsítótárral érkeznek az „alap” változatokhoz képest. Ezt leginkább a játékok hálálják meg, az 5800X3D is kiválóan állja a sarat az újabb processzorokhoz képest. FPS növekedésben tehát nem lesz hiány, az alábbi modellekkel érdemes kalkulálnunk:

  • AMD Ryzen 9 7800X3D – 8 mag – 16 szál – 104MB Cache – 449 dollár – 160 ezer forint
  • AMD Ryzen 9 7900X3D – 12 mag – 24 szál – 140MB Cache – 599 dollár – 210 ezer forint
  • AMD Ryzen 7 7950X3D – 16 mag – 32 szál – 144MB Cache – 699 dollár – 246 ezer forint

Az újdonságok február utolsó napján debütálnak, remélhetőleg a hivatalos mérésekre sem kell már sokat várni. Az AMD abban reménykedik, hogy végre megszorongathatják a kicsit elhúzó Raptor/Alder Lake processzorokat. Legyen így!

Forrás: Videocardz

Ezt tudja az orosz processzor:

Így futnak a játékok orosz processzorral és orosz operációs rendszeren

 

×