Nem lesz könnyű betartani a szabályokat, hogyha nem akarsz többet fizetni a Netflixért.

Arról bizonyára már te is hallottál, hogy a Netflix új szabályozást hoz be, hogy az emberek ne tudják boldog boldogtalannal megosztani jelszavukat. Hamarosan nem lesz többé olyan egyszerű anyukáddal, testvéreddel, legjobb barátoddal vagy távollévő rokonoddal megosztani egy előfizetést.

A fiókmegosztás persze továbbra is lehetséges lesz, persze a szabályok változnak. Igen érdekes módon. A Netflix nem szeretné elveszíteni az előfizetőket, persze azt sem akarja, hogy sokan ingyen nézzék a sorozatokat. Ám abban is változás jön, hogy te hogyan nézheted!

Most figyelj!

A Streamable friss cikke szerint

  • a fiókot használóknak 31 naponként legalább egyszer csatlakozniuk kell az elsődleges lakcímen lévő Wi-Fi-hez, meg kell nyitniuk a Netflix alkalmazást vagy a weboldalt, és meg kell nézniük egy filmet vagy sorozatot. Igen, egy hónapban egyszer be kell jelentkezned, és megnézni valamit az alapból beállított címen.
  • Ha az elsődlegesen beállított címen kívül jelentkezik be valaki a fiókba, akkor blokkolva lesz a Netflix. Ha azonban például a buszon ülve szeretnéd megnézni a Wednesday-t, akkor kérhetsz egy ideiglenes kódot, amely hét egymást követő napon keresztül hozzáférést biztosít a fiókhoz.

Ki használhat egy Netflix fiókot?

A Netflix fiókok továbbra is megoszthatók lesznek, de csak egy háztartáson belül. Ennek érdekében a Netflix mostantól azt kéri a felhasználóktól, hogy csatlakozzanak az elsődleges tartózkodási hely Wi-Fi hálózatához, nyissák meg a Netflix alkalmazást vagy a weboldalt, és 31 naponként legalább egyszer nézzenek meg valamit.

Továbbra is megoszthatjuk a Netflixet valakivel, aki nem velünk él?

Nem, a fiókokat csak egy háztartáson belül lehet majd használni. A Netflix felszólítja azokat, akik máshol próbálnak bejelentkezni, hogy helyette saját fiókot regisztráljanak. Addig blokkolva lesz az előfizetés.

Utazás közben is használhatjuk a Netflixet?

A nem otthon történő Netflix bejelentkezés esetében az eszköz tiltásra kerül. Ez megakadályozhatja, hogy utazás közben új eszközökről jelentkezzünk be. A Netflix azonban erre kitalált egy megoldást. Azok, akik a Netflixet egy szállodai okostévén, céges laptopon szeretnék használni, bejelentkezéskor ideiglenes kódot kérhetnek. Ez hét napig hozzáférést biztosít a fiókhoz.

Hogyan akadályozhatjuk meg, hogy a Netflix blokkolja az eszközöket?

Ha 31 naponként legalább egyszer bejelentkezünk az otthoni Wi-Fi-n keresztül, akkor az eszközök „megbízhatóvá” válnak, amit a Netflix megjegyez és nem blokkolja. Ha az eszköz tévesen lett blokkolva, akkor kapcsolatba kell lépni az ügyfélszolgálattal a feloldáshoz.

Honnan fogja tudni a Netflix, hogy nem az otthon vagyok?

A Netflix IP-címeket, eszközazonosítókat és a fióktevékenységeket vizsgál, hogy megállapítsa, hogy a fiókba bejelentkezett eszköz az elsődlegesen megadott címen van-e.

Hány eszközt enged a Netflix egyidejűleg használni egy háztartásban?

Ez attól függ, hogy milyen csomagra fizetünk elő. A Netflix négy különböző szintet kínál, az egy háztartáson belül elérhető eszközök száma eszerint változik. A legdrágább csomagban egyszerre 4-en is nézhetik a Netflixet. Persze csak egy címen.

Ez nyilvánvalóan nem túl kényelmes azoknak, akik nem ott laknak, ahol az előfizetést befizették. A Netflix úgy tűnik, elfelejtette, hogy léteznek egyetemisták. Ők nem biztos, hogy hazalátogatnak vidékre minden hónapban. Van olyan is, aki kommentben azt írta: akkor le fogom mondani a fiókomat, mert eddig azért fizettem, hogy a nyugdíjas szüleim ingyen tudják nézni, mivel nehezen élnek meg.

A további részleteket magyar nyelven ITT találod!

Te mit gondolsz a szabályokról?

Sokkal közelebb lehet a GTA 6 VI megjelenése, mint gondoltuk

 

×