A svájci bolt ismertette a számait.

A mai, tömeggyártott termékek korában is elkerülhetetlen, hogy beleszaladjunk egy-egy rosszul sikerült példányba. Sajnos tökéletes termék nem létezik, bármikor megadhatja magát egy-egy komponens akár az alaplapon, akár a videókártyákon. Szerencsére a garanciának köszönhetően csak néhány napnyi kiesést jelent ez a felhasználónak. Nem árt azonban tudni, hogy mely gyártók termékeit viszik vissza a legtöbbször vagy épp azt, hogy mennyi ideig tart kicserélni a hibás hardvereket.

Ezen információk megszerzése nem túl könnyű feladat, hiszen a boltok a legtöbb esetben féltve őrzik ezeket a titkokat. Szerencsére, az egyik svájci kereskedés, a Digitec részletes grafikonokat osztott meg az egyes videókártyák és alaplapok meghibásodásával kapcsolatban.

Nézzük is, hogy mit mutatott számukra az elmúlt évek statisztikája!

A fenti, bal oldali képen a meghibásodási százalékokat olvashatjuk le. Jól látható, hogy a virtuális dobogót az XFX, Sapphire és AMD birtokolja, ezen gyártók termékeit kellett cserélni az első 24 hónapban leginkább. A jobb oldali grafikonok pedig azt árulják el, hogy milyen hosszú időbe telik a csere vagy épp a javítás. A Sapphire itt a legjobbak között van, de az EVGA második helye sem meglepő. A Gigabyte ellenben súlyosan leszerepelt Svájcban, már ami a csereidőt illeti.

Az alaplapok közül a Supermicro és Biostar gyártmányú egységeket kellett cserélni legtöbbször, míg az MSI és az Asus volt a legmegbízhatóbb. Jó hír, hogy a gyártók viszonylag gyorsan reagáltak az alaplapokkal kapcsolatos problémákra, az AsRock 13 napos cseréje ami igazán kimagaslik a többiek egy hét alatti átlag csereidejéhez képest. A fenti adatok ismeretében kijelenthető tehát, hogy hibátlan termékeket egyik gyártó sem gyárt, ám egy-két kiugró példától eltekintve gyorsan reagálnak az esetlegesen felmerült garanciális ügyintézésre.

Forrás: Videocardz

Zárolható böngészés végre Androidon is – Így próbálhatod ki a Chrome alkalmazásban

×