Az Apple nemrég bejelentette, hogy hamarosan árat emel az online áruházban, Magyarországon is.

Sajnos nincsenek jó híreink azok számára, akik egyre nehezebben jönnek ki a fizetésükből. Ahogy arról a PCFórum is beszámolt, a magyar iPhone-, iPad- és Mac-felhasználóknak is drágább lesz majd az Apple App Store előfizetés, illetve az alkalmazásvásárlás is. Nemrég ugyanis az Apple bejelentette, hogy

többek között Magyarországon is megemeli az árakat az online áruházban.

„Időnként az App Store árait bizonyos régiókban az adók és a devizaárfolyamok változásai alapján frissítjük. Ehhez a pénzügyi adatszolgáltatóktól származó, nyilvánosan elérhető árfolyam-információkat használjuk” – írta hivatalos közleményében az Apple.

Vannak olyan országok is, ahol az elmúlt időszak adó- és valutaárfolyamai miatt csökkennek majd a költségek, ilyen például Írország, Luxemburg, Szingapúr és Zimbabwe is. Magyarországon persze más a helyzet, mivel a kormány plusz adókat vetett ki, és az infláció is nagy mértékben növekedett, nem beszélve a forint árfolyamáról. Így az Apple Store árai nálunk bizonyosan emelkedni fognak.

„2023. február 13-tól az App Store-ban az alkalmazások és az alkalmazáson belüli vásárlások (az automatikusan megújuló előfizetések kivételével) árai emelkedni fognak Magyarországon” – írja az Apple.

Sajnos a közleményből az nem derül ki, hogy pontosan milyen mértékű áremelkedésre lehet számítani nálunk, de nem árt azonban átnézni az előfizetéseket. Senki ne lepődjön meg, ha a továbbiakban nagyobb összegeket von le az App Store.

Ezt láttad már?

Fontos a gyors mobilnet? – Ezeket a telefonokat érdemes választanod

 

×