Nem biztos, hogy megéri.

Ahogy régebben, úgy manapság sem feltétlenül olcsóbb hobbi gamernek lenni. AAA címet 2023-ban nem igazán találunk 70-80 euró alatt, a prémium változatokról és extra DLC-kről nem is beszélve. A free-to-play játékok esetében pedig ennek sokszorosát is elköltik a felhasználók különféle kozmetikai tárgyakra.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a világ legnépszerűbb játékáruházában is tudnak még meglepetést okozni a fejlesztők. Néhány napja egy olyan játék bukkant fel a platformon, mely soha nem látott árcédulát kapott. A The Hidden and Unknown  1 949 eurós árcédulával borzolja a kedélyeket. Csak hogy legyen viszonyítási alapunk, a teljes Call of Duty kollekcióért 1000 eurót sem kér el a fejlesztő, de az Ultimate Software Bundle is 200 euróval olcsóbb. Akciós időszakban pedig ezeknek töredékébe kerülnek a fenti csomagok.

Nem túl bizalomgerjesztő

Mit kapunk a pénzünkért?

A The Hidden and Unknown egy egyszemélyes projekt. A fejlesztő állítása alapján a saját élettörténetét öntötte át ebbe sci-fi tematikájú projektbe. Ráadásul nem is beszélhetünk komoly grafikáról vagy ötletes megoldásokról, hiszen az interaktív képregények közé sorolhatjuk be a Steam legdrágább játékát.

 

A fenti videóban némi gameplayt is megtekinthetünk a csodálatos műről. A PC GamesN meg is kereste a fejlesztőt, aki óva inti a potenciális vásárlókat a játék megvételétől. Jól látható tehát, hogy egy szépen kivitelezett viccről, gegről beszélhetünk, mintsem valódi értékről. Ennél jobb reklám azonban nem is kellett az alkotónak, YouTube-on és Steamen is a keresési listák élét vezeti a The Hidden and Unknown.

Escape from Tarkov klónok mindenhol? A Far Cry is beszállna:

A Far Cry multiplayer is olyan akar lenni, mint az Escape from Tarkov

 

×